Al maig, activitats en contra de l’LGTBI-fòbia a les Corts

Consulta la programació d'activitats del mes de maig en contra de l’LGTBI-fòbia.

..
09/05/2023 - 12:00 h

EXPOSICIONS

Del 3 al 28 maig
“NO TOT SÓN FLORS I VIOLES”
Quan es parla del col·lectiu LGTBIQ+ es crea una imatge plena de colors que predica l’amor i el respecte mutu. “No tot són flors i violes” vol mostrar, a través de diferents testimonis i mitjançant un projecte interdisciplinari, com això no sempre és així.
A càrrec de @laura.ngranero
PIJ Les Corts

Del 2 al 30 de maig
“ALTA TECNOLOGIA TRAVESTI. LO TRANS ES LEY!”
Per a aquesta ocasió, l’artista Rubén Antón ens presenta per primera vegada aquesta col·lecció única de retrats vectorials que enalteixen la memòria històrica d’artistes i referents trans, de
gran influència dins i fora de la nostra comunitat artística, i promou la lluita per una llei integral trans més que necessària.
Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx

XERRADES I CONFERÈNCIES

Dimecres 10 de maig, a les 18.00 h
TAULA RODONA: “AMPLIAR LA TOLERÀNCIA VERS LA DIVERSITAT DE GÈNERES”
Una xerrada sobre la realitat dels infants, els i les adolescents i les famílies que en l’actualitat viuen formes de gènere divers. Comptarem amb l’associació AMPGYL (Associació de Famílies
contra la Intolerància X Gènere) que des de fa més de vint anys treballa contra la “Intolerancia X Género”, aquelles violències que s’exerceixen contra les persones que per la seva representació, identitat o expressió no compleixen amb els cànons socialment admesos, i amb l’associació Ahora Dónde que, com a membre de la Xarxa Europea Le Refuge LGTBI+, treballa
amb víctimes de la LGTBI-fòbia en el seu entorn familiar. Posteriorment, s’obrirà un debat amb totes les persones participants per tal d’aclarir dubtes i aprofundir en la temàtica proposada.
Biblioteca Montserrat Abelló
Ho organitza: Districte de les Corts.

Si es requereix un seient reservat, cal sol·licitar-lo amb un mínim de cinc dies laborables d’antelació a b.barcelona.mab@diba.cat i indicar el nom i els cognoms de la persona sol·licitant.
El dia de l’activitat cal mostrar la targeta acreditativa de la discapacitat per certificar la necessitat del seient reservat i confirmar la reserva.

Dimarts 16 de maig, a les 19.00 h
ROLS DE GÈNERE I TEORIA QUEER A L’OBRA DE RIYOKO IKEDA
Durant la dècada de 1970, l’obra d’Ikeda (La rosa de Versalles, Claudine…) ja plantejava el qüestionament dels rols socialment establerts en un context rigorosament patriarcal com era
el Japó d’aquells temps. A través de personatges empoderats o estranys, en el seu món, Riyoko Ikeda visibilitza la tristor, els somnis i els anhels d’aquells marginats o socialment desprestigiats.
A càrrec de Valeria Pedrosa.
Cal inscriure-s’hi prèviament.
Centre Cívic Can Deu

Si es requereix un seient reservat, cal sol·licitar-lo amb un mínim de cinc dies laborables d’antelació a direccio_candeu@lleuresport.cat i indicar el nom i els cognoms de la persona sol·licitant. El dia de l’activitat cal mostrar la targeta acreditativa de la discapacitat per certificar la necessitat del seient reservat i confirmar la reserva.

Dijous 18 de maig, a les 18.00 h
ACOMPANYAMENT A L’ADOLESCÈNCIA EN LES DIVERSITATS SEXUALS
Parlarem de com acompanyar en les diversitats sexuals els fills i filles, apel·lant també a la condició sexuada dels mateixos pares i mares.
A càrrec de David Aparicio de Sida Studi.
PIJ Les Corts

TALLERS

Del 14 d’abril al 16 de juny, de 16.00 a 17.30 h
TALLER: “ESPAI TÈXTIL OBERT”
Projecte de suport a la creació “L’Estenedor”. Durant aquest trimestre d’abril a juny, el tema escollit és el del col· lectiu LGTBIQ+ per donar-los visibilitat i suport. Amb l’acompanyament artístic de la Xarxa de Dones Cosidores. Si vols formar part de la #Comunitat-Tèxtil, pots enviar la teva petició a: estenedorbcn@gmail.com. Per a més informació podeu consultar l’Instagram
@estenedorbarcelona
Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”

Dilluns 15 de maig, de 17.00 a 20.00 h
PROJECTE “MIRALLS”
Projecte dirigit a joves entre 18 i 30 anys, que promou la igualtat de gènere per fer front a les violències estètiques a través d’accions educatives i estratègiques de proximitat i comunitàries, des d’una perspectiva de gènere, de drets i d’intercultural. El projecte es divideix en tres fases i
consisteix a formar referents que vulguin impartir posteriorment aquests tallers a grups de persones també joves, amb l’acompanyament i el suport de l’equip del projecte “Miralls”, compost per Maio Serrasolsas i Tess Hac. Finalment, de manera transversal, es treballarà en un material creatiu i de sensibilització.
A càrrec de Sexus.
Cal fer inscripció prèvia a pijlescorts@bcn.cat
PIJ Les Corts
Ho organitza: PIJ Les Corts i Casal de Joves de les Corts

ARTS ESCÈNIQUES

Dissabte 13 de maig, d’11.00 a 11.30 h
ESPECTACLE: LA FAMÍLIA DE LES GERMANES ALGABA
Espectacle que parla de la diversitat familiar per a totes les edats i la visibilitza.
Plaça de Comas
Ho organitza: Ludoteca La Tardor i Ludoteca Guitard.

Dijous 25 de maig, a les 18.30 hores
PEL·LÍCULA: GIRL
Lara és una jove transgènere de quinze anys que somia a convertir-se en ballarina.
Després de la pel·lícula farem un petit diàleg moderat per una professional especialitzada.
Cal inscriure-s’hi prèviament.
Centre Cívic Josep M.Trias i Peitx
Ho organitza: Centre Cívic Josep M.Trias i Peitx

Primeres files reservades per a persones amb discapacitat visual i auditiva. Si es requereix un seient reservat, cal sol·licitar-lo amb un mínim de cinc dies laborables d’antelació a ccjosepmtriasipeitx@lleuresport.cat i indicar el nom i els cognoms de la persona sol·licitant. El dia de l’activitat cal mostrar la targeta acreditativa de la discapacitat per certificar la necessitat
del seient reservat i confirmar la reserva.

LITERATURA
Dijous 18 de maig, a les 17.30 h
SAC DE RONDALLES “TOTS SOM IGUALS!!!”
Recull de contes relacionats amb la igualtat, el respecte i la tolerància. En commemoració del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia.
A partir de 6 anys.
A càrrec de Booklife. Biblioteràpia i prescripció literària.
Biblioteca Montserrat Abelló

Primeres files reservades per a persones amb discapacitat visual i auditiva. El dia de l’espectacle cal mostrar la targeta acreditativa de la discapacitat per certificar la necessitat del seient reservat i confirmar la reserva.

ACCIONS COMUNITÀRIES

Divendres 9 de juny, de 16.00 a 19.00 h
AMB MOTIU DEL DIA DEL MEDIAMBIENT: “MÓN TÈXTIL EN ACCIÓ!!”
Per commemorar el Dia del Medi Ambient, el projecte “L’Estenedor” del Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” organitza una jornada de sensibilització i creació entorn de la prevenció de residus tèxtils. Farem una marató de recollida de roba i fomentant la prevenció dels residus tèxtils a través de la costura, la customització i la transformació de peces de roba ja fetes en nous dissenys per aconseguir allargar la vida útil dels teixits. Amb l’acompanyament artístic de l’Espai Tèxtil Obert es faran polseres reciclades amb els colors que identifiquen el col·lectiu LGTBIQ+.
Per a més informació https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perequart
Plaça de Mossèn Josep Pedragosa
Ho organitza: Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”.

ESPAIS

  • Biblioteca Montserrat Abelló, Comtes de Bell-Lloc, 192
  • Centre Cívic Can Deu, pl. Concòrdia, 13
  • Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”, Comandant Benítez, 6
  • Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx, riera Blanca, 1
  • Punt d’informació Juvenil, Dolors Masferrer i Bosch, 33

Enllaços relacionats