Espai d'interpretació 'Sirenes en trànsit'

Museu Marítim de Barcelona

De 28/06/2022 a 28/09/2022

Traductor degoogle :

Les sirenes simbolitzen històries molt diferents segons l’època i el context: la gent de mar les considerava éssers fascinants i perillosos que es podien trobar quan navegaven lluny de casa; per a l’Església representaven les temptacions que conduïen els homes a la perdició; molta gent les identifica amb el món de la infantesa, per la innocència que suposa creure en un món fantàstic i algunes dones les identifiquen com el símbol de l’empoderament femení, per la seva força. Però què representen per a la comunitat LGTBIQ?

Aquest espai d’interpretació analitza perquè aquests éssers, tan difícils d’etiquetar, que es troben enmig de diverses corporalitats: mig d’aigua i mig de terra, mig dones i mig peixos... són un símbol de la "positivitat corporal" i del sentir-se còmode en la pròpia pell. Només cal veure fins a quin punt solen aparèixer a les desfilades de l'Orgull d’arreu del món, juntament amb la bandera de l’arc de Sant Martí.

L’espai ha estat comissariat per Sacha Coward, historiador de l’art i col·laborador durant diversos anys del Royal Maritime Museum of Greenwich com a Community Participation Producer, on va desenvolupar diversos projectes amb joves de la comunitat LGTBIQ entorn de les sirenes.

Museu Marítim de Barcelona

Districte:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad...

HÁZNOSLA LLEGAR

Horarios

Otros
Se celebra en
Museu Marítim de Barcelona

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad...

HÁZNOSLA LLEGAR