Segona edició de l’Orgullosa, el concert per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

La segona edició de la gala musical de l’Orgullosa s’afegeix a les activitats que s’organitzen a Barcelona per celebrar el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Serà un gran concert, que enguany es trasllada al Moll de la Fusta i que reunirà artistes com Tanxugueiras, Niño de Elche, Putochinomaricón i Maestro Espada i el productor Raül Refree.

..
20/06/2023 - 15:38 h - LGTBI Ajuntament de Barcelona

El concert de l’Orgullosa forma part de les activitats que durant el mes de juny s’organitzen per visibilitzar i defensar la diversitat sexual, afectiva i de gènere, una extensa programació amb molta presència als districtes i la col·laboració del teixit d’entitats i equipaments de proximitat, que també s’ha estès a grans museus de la ciutat, com el CCCB, el MNAC, el Museu Marítim o el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

El 28 de juny és una data assenyada arreu del món, des que l’any 1969 es van produir els disturbis de Stonewall, a Nova York. L’eco d’aquells fets ressona encara avui dia en la lluita pels drets i les llibertats dels col·lectius LGTBI.

Segona edició de l’Orgullosa

El concert és gratuït i d’accés lliure fins a completar l’aforament i es durà a terme al Moll de la Fusta, a partir de les 18.30 hores, moment en què començarà l’arribada de públic. La gala, conduïda per Llum, estarà dividida en tres blocs musicals i es preveu que arrenqui a les 19.00 hores:

  • Primer bloc de flamenc i electrònica sota la direcció artística de Raül Refree, amb Niño de Elche, Rocío Molina, Yerai Cortés, Maestro Espada, Bikôkô, Perrate i Aida Tarrío.
  • Segon bloc, amb el concert de Tanxugueiras.
  • Tancament de la gala amb Putochinomaricón DJ Set, LVL1, KiKi House of Laveaux, AL-V i Futuroa, Panda Waack, Venecia Fluor, Cali, Bonitx i Ken Pollet, entre altres artistes.

Serveis, consells i recomanacions

Durant el concert les persones assistents tindran a la seva disposició un punt d’atenció i informació amb un equip especialitzat en l’abordament de situacions d’assetjament masclista i LGTBI-fòbic. També oferirà informació sobre canals d’atenció i serveis municipals permanents, gratuïts i confidencials que donen suport i acompanyen qualsevol persona que pateixi violència masclista o LGTBI-fòbica.

Es recomana desplaçar-se al Moll de la Fusta en transport públic:

  • Metro: L3 Drassanes
  • Bus: D20, H14, V13, V15, V17, V19, 47, 59 i 120
  • Renfe: estació de França

Al web de TMB i l’aplicació TMB App es pot planificar la millor ruta i consultar els horaris en temps real.

Notícies relacionades