Afectacions a la mobilitat per les obres dels eixos verds de l'Eixample

Concentració d'afectacions a diferents carrers de l'Eixample per les obres dels eixos verds. Aquests treballs implicaran modificacions en la mobilitat d'aquest àmbit de l'Eixample durant els propers mesos.

..
18/11/2022 - 11:27 h

Cap de setmana del 19 i 20 de novembre

Dissabte 19 de novembre es veurà afectat l’encreuament de Passeig de Gràcia amb carrer de Consell de Cent. Hi haurà talls de carrils però sempre deixant dos carrils de circulació en sentit ascendent i un carril en sentit descendent al costat Besòs.

Diumenge 20 de novembre, hi haurà talls als següents encreuaments: al carrer Aragó amb Rocafort; al carrer del Compte Urgell i al carrer de Muntaner amb Consell de Cent; al carrer de València, tant a l’encreuament amb el carrer de Rocafort com amb el del carrer Girona, i també al carrer Mallorca amb Girona. Es deixarà habilitat en tot moment un carril de circulació. A l’encreuament de Passeig de Gràcia amb Consell de Cent hi haurà habilitat un carril per sentit. No hi haurà afectacions el carril bici dels carrers Aragó, Compte Urgell i València.

Setmana del 21 de novembre

Els dies 23 i 24 de novembre, hi haurà talls de circulació però sempre deixant habilitat un carril de circulació als encreuaments entre el carrer de Vilamarí i Bailèn amb Consell de Cent, així com Diputació amb Girona. No es permetrà l’aparcament a cap dels trams afectats, tot i que es mantindrà el carril bici al carrer de Vilamarí i Bailèn.

A més, a l’encreuament de Rambla de Catalunya amb el carrer de Consell de Cent, es realitzarà tall total de la calçada entre el carrer de Consell de Cent i Diputació, deixant-lo en atzucac amb accés i sortida des del carrer de Diputació. Els talls es faran al costat Besòs dimecres 23 i al costat Llobregat dijous 24. No es permetrà l’aparcament en tot el cordó de serveis del tram convertit en atzucac.

Dissabte 26 de novembre es veuran afectats els següents encreuaments: entre els carrers d’Entença, Aribau i Balmes amb Consell de Cent, on es deixaran habilitats dos carrils de circulació; els carrers de Viladomat, Calàbria, Villarroel i Casanovas amb Consell de Cent, que tindran només un carril de circulació. A més, es mantindrà el carril bici al carrer Calàbria, i no es permetrà l’aparcament als trams afectats als carrers de Viladomat, Calàbria, Villarroel o Casanovas.

Setmana del 28 de novembre

Dimarts 29 de novembre les afectacions arribaran als encreuaments del carrer del Bruc amb Consell de Cent i Diputació amb Rocafort, on es deixarà habilitat un carril de circulació, a més del carril bici. També hi haurà afectacions a l’encreuament del carrer de Viladomat amb Consell de Cent, on hi haurà dos carrils disponibles per a vehicles. En cap dels trams afectats es permetrà l’aparcament.

Dimecres 30 de novembre als encreuaments entre els carrers de Villarroel, Bruc i Casanovas amb Consell de Cent, es podrà circular per dos carrils, tot i que no es permetrà l’aparcament a aquelles zones. Entre el carrer de Diputació i Rocafort només hi haurà habilitat un carril per a vehicles i el carril bici. Tampoc es podrà aparcar al tram afectat entre els dos carrers.

Dijous 1 i divendres 2 de desembre, a l’encreuament entre el carrer Diputació amb Compte Borrell, es deixarà habilitat un carril de circulació per a vehicles i un carril bici. Per una altra banda, dissabte 3 de desembre es veurà afectat l’encreuament entre el carrer de Calàbria amb Consell de Cent, on es deixarà habilitat tant un carril de circulació per a vehicles com el carril bici. No es podrà estacionar als cordons de serveis durant els tres dies.

Diumenge 4 de desembre hi haurà múltiples afectacions a diferents punts de l’Eixample degut a les obres. Hi haurà un únic carril de circulació als encreuaments entre els carrers d’Aragó amb Rocafort, i del Compte Urgell, Aribau, Balmes, Pau Claris i Roger de Llúria amb Consell de Cent. Així com al carrer de València amb Rocafort i amb Girona. Entre el carrer de Mallorca amb Girona i el de Muntaner amb Consell de Cent es deixaran fins a dos carrils per circular.

A més, es mantindran els carrils bici dels encreuaments d’Aragó, Compte Urgell, Pau Claris, Roger de Llúria i València.

El dimarts 6 de desembre hi haurà afectacions als encreuaments entre el carrer de Pau Claris i Roger de Llúria amb Consell de Cent deixant un carril per a vehicles i el carril bici.

Afectacions durant el mes de desembre

La setmana del 12 al 19 de desembre s’ocuparan els cordons de serveis dels encreuaments entre avinguda de Roma amb carrer de Rocafort (banda mar) i Consell de Cent amb  rambla de Catalunya (costat Besòs), carrer del Bruc (costat Besòs) i Bailèn (costat Llobregat). A més, als encreuaments entre el carrer de València amb Rocafort i Aragó amb Girona també s’ocuparan els cordons de serveis, que s’habilitaran com a carrils bici per permetre el pas de bicicletes.

Des del proper dilluns 12 de desembre fins al divendres 23 del mateix mes també s’ocuparan els cordons de serveis dels encreuaments entre carrer de Vilamarí amb Consell de Cent (només al costat Llobregat), Diputació amb Comte Borrell, amb Rocafort i amb Girona (en els tres casos a la banda del mar),  els encreuaments entre els carrers de Calàbria i Viladomat amb Consell de Cent (al costat Besòs), així com el de la rambla de Catalunya amb Consell de Cent (en aquest cas al costat Llobregat).

Durant els mateixos dies, als encreuaments entre carrer de Consell de Cent amb Villarroel (costat Llobregat) i Casanova (costat Besòs) s’ocuparan els carrils bici com a zona de treballs i el carril bici passarà als cordons de serveis dels costats contraris. A més, a l’encreuament de Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer de Girona (costat mar) les obres obligaran a desviar el carril bici pel bulevard del costat muntanya de la Gran Via.

Ocupacions i afectacions durant el gener de 2023

Del 2 al 16 de gener, s’ocuparan els cordons de serveis als encreuaments entre el carrer de la Diputació amb Rocafort i Compte Borrell (en els dos casos a la banda de la muntanya), per mantenir la circulació de vehicles per dos carrils i un carril bici. A l’encreuament entre el carrer del Bruc i Consell de Cent (costat Llobregat) també s’ocuparà el cordó de serveis.

A partir del dia 9 i fins al 16 de gener s’ocuparà el carril bus al carrer de València al seu encreuament amb Comte Borrell, passant de tres carrils de circulació a només dos.

A més, des del mateix 9 fins al 23 de gener, s’ocuparan els carrils bici als encreuaments entre carrer de Consell de Cent amb Vilamarí (costat Besòs) i amb Calàbria, Comte Urgell i Roger de Llúria (tots al costat Llobregat), així com els encreuaments entre carrer d’Aragó amb Rocafort i amb Comte Borrell (a la banda mar), i carrer de la Diputació amb Girona.

Per permetre el pas de bicicletes a aquests trams, en el cas dels encreuaments entre carrer de Consell de Cent amb Calàbria i carrer de Girona amb Diputació s’habilitarà el cordó de serveis pel pas de bicicletes, mentre que en la resta de casos s’utilitzaran un dels carrils de circulació dels carrers, deixant sempre entre un i dos carrils habilitats pel pas de vehicles i autobusos.

Als encreuaments entre el carrer de Consell de Cent amb Entença i amb Aribau (costat Llobregat), i entre el carrer de Mallorca amb Girona (banda mar) s’ocuparà un carril de circulació, deixant habilitat un carril menys en cada cas.

Per  altra banda, als encreuaments entre el carrer de Consell de Cent amb Viladomat, Muntaner, Balmes i Pau Claris (en tots casos al costat Llobregat), i carrer de Girona amb Aragó (banda muntanya) i amb València (banda del mar) s’ocuparan els carrils de bus per fer els treballs, per la qual cosa en tots casos hi haurà un carril de circulació menys per als vehicles.

La setmana del 16 al 23 de gener, als encreuaments entre el carrer de Consell de Cent amb passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan s’ocuparan novament els carrils de bus, i es reduirà la circulació de dos carrils a només un, en sentit descendent.

A més, des del mateix 16 de gener i fins al 30, a l’encreuament de Gran Via de les Corts Catalanes amb carrer de Comte Borrell (banda muntanya) les obres obligaran a desviar el carril bici pel bulevard del costat muntanya de la Gran Via, entre els passos de vianants. Passarà el mateix entre el dijous 19 de gener i dilluns 23, a l’encreuament entre carrer de València i Rocafort, on s’inhabilitarà el cordó de serveis per permetre el pas de bicicletes i la setmana del 23 al 30 de gener, a l’encreuament entre Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer de Rocafort, on també es desviarà el carril bici pel bulevard del costat muntanya de la Gran Via, entre els passos de vianants. A l’encreuament entre passeig de Gràcia amb el carrer de Consell de Cent, es reduirà de quatre a tres els carrils de circulació.

Els últims treballs es realitzaran entre el 23 de gener i el 6 de febrer, que obligaran a restringir la circulació a certs carrers de l’Eixample. Als encreuaments entre el carrer de Consell de Cent amb Entença, Comte Urgell, Muntaner, Aribau, Balmes (tots al costat Besòs) i del carrer de Mallorca amb Girona (banda muntanya) es podrà circular per tres carrils en lloc dels quatre habilitats normalment, mentre que als encreuaments entre el carrer de Consell de Cent amb Pau Claris i amb Roger de Llúria (costat Besòs), el carrer d’Aragó amb Rocafort i amb Comte Borrell (banda muntanya) i entre el carrer de Valencià amb Girona (també a la banda de la muntanya), la circulació es veurà restringida de tres a dos carrils. En tots casos es garantirà la permanència de carrils bici i el pas d’autobusos.