Setmana d’Arquitectura 2021

L’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, impulsen la Setmana d’Arquitectura 2021, una iniciativa compartida que tindrà lloc del 6 al 16 de maig en una edició híbrida, presencial i en línia.

Durant deu dies, la Setmana oferirà un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat. Més enllà de les fronteres físiques, disciplinàries i territorials, l’esdeveniment torna amb la vocació d’estimular la reflexió sobre l’entorn construït de les ciutats i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i el debat.

Barcelona té en la seva arquitectura urbana un patrimoni quotidià d’indubtable valor. L’arquitectura és la base de l’espai físic en què es desenvolupa la vida dels barcelonins i les barcelonines. Així, la Setmana d’Arquitectura vol servir per reforçar aquest vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania.

La Setmana convida enguany a que passin coses en format híbrid, presencial –si ho permeten les restriccions a causa de la Covid-19 vigents en el moment de la celebració– i per ràdio, televisió, xarxes i Internet. Es tracta de reimaginar plegats i plegades allò que conforma la ciutat: des de la petita escala de la retrobada domesticitat fins a la gran escala de l’espai públic i els reptes de futur que es plantegen.

Si ets una entitat o institució i vols participar en aquesta edició,
pots proposar la teva activitat.

Consulta les bases de la convocatòria actual.

La Setmana d’Arquitectura és una iniciativa oberta que vol estendre la presència i col·laboració a representants de diferents disciplines socials, culturals i artístiques que desitgin realitzar esdeveniments. Consulta les bases de la convocatòria per la presentació de propostes vinculades a la Setmana d’Arquitectura de Barcelona 2021, que estarà oberta fins el 31 de març de 2021.

Activitats sense filtres

Filtra per
{{ formatDate(event.start, event.end) }} {{ getTime(event.start) }}h

{{ event.title }}

Organitzador: , {{ organizer.name }}
Ho sentim, no hi ha elements per mostrar

Activitats permanents sense filtres

Filtra per
{{ formatDate(event.start, event.end) }} {{ getTime(event.start) }}h

{{ event.title }}

Organitzador: , {{ organizer.name }}
Ho sentim, no hi ha elements per mostrar

Aquesta és una selecció d’iniciatives i projectes sorgits des de la realitat “des de casa”. L’actualitat ens ha imposat que els espais protagonistes d’enguany no fossin indrets emblemàtics dels districtes de Barcelona o seus d’entitats organitzadores de la Setmana d’Arquitectura, sinó les cases de tothom. La hipervisibilització dels petits espais domèstics contemporanis s’ha convertit en una magnífica oportunitat per parlar, des de l’arquitectura, de l’espai, la convivència i el benestar quotidià. L’actualitat ha multiplicat els nous formats i ens ha regalat iniciatives que ens han permès aprendre, des de l’arquitectura, de tot el que ens està passant.

Amb C de Confinament
Organitzador: C de cultura

Amb C de Confinament és un cicle de conferències autoorganitzades per un grup d’estudiants d’arquitectura com a acte de reclamació de la cultura desinstitucionalitzada. Consulta les emissions en directe que tindran lloc durant la Setmana d’Arquitectura i recupera les conferències ja emeses.

Més informació
Mostra’n més