Carregant

Pla de futur del teixit històric de Can Peguera

Entre el parc Central de Nou Barris i el del Turó de la Peira es troba el barri de Can Peguera. Enmig dels blocs d’edificis dels barris contigus i de vies principals com el passeig de Fabra i Puig o el passeig de Valldaura, Can Peguera representa un oasi de calma. El seu nom prové d’una antiga masia on fabricaven cola, i és com un petit poble dins una gran ciutat. Aquest estil de vida ha pogut sobreviure gràcies a la mobilització duta a terme pels veïns i per les veïnes per exigir la conservació de les anomenades cases barates.

Els habitatges van ser construïts el 1929 amb la idea que fossin de curta durada, però gairebé cent anys després les cases segueixen sent utilitzades i cal millorar-les, perquè la gent hi pugui seguir vivint durant molt temps.

Per mantenir aquesta activitat, la renovació urbanística inclou un passatge que connecta els principals casals del barri i l’eliminació dels obstacles de la vorera, per tal que els vianants siguin els protagonistes del carrer. Les actuacions del pla de futur del barri tenen l’objectiu de millorar els accessos i les connexions amb el Turó de la Peira i l’anomenada franja o balcó d’equipaments. S’ha renovat el tram d’escales del carrer de Beret amb el de Vila-seca i s’ha construït un ascensor que connecta els tres nivells existents.