Vés al contingut

Participants

Imatge
Ada Colau
Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona

Ada Colau Ballano és la primera dona alcaldessa de la història de Barcelona. Ha dedicat gran part de la seva vida a l’activisme social i la defensa dels drets humans. L’any 2009 va impulsar la creació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). El 2014 va fundar Guanyem Barcelona (posteriorment Barcelona en Comú), una plataforma política ciutadana, que el 2015 va guanyar les eleccions municipals. El 2019 va ser reelegida alcaldessa de Barcelona.

Barcelona és un referent cultural al món. És Ciutat de la Literatura, reconeguda per la Unesco, i Capital Cultural i Científica. Per a l'Ajuntament és un sector prioritari i, per això, destina el 6% del seu pressupost. Entre altres mesures, en els darrers anys, s'ha creat el Pla Barcelona Ciència i el Pla de Drets Culturals de Barcelona, pioners al món, la Biennal Ciutat i Ciència i el Premi Europeu de Ciència Hipàtia. A més, l’Ajuntament continua innovant amb grans projectes, com la Ciutadella del Coneixement, on s’instal·laran 1.200 investigadors i investigadores, o l’impuls a la recerca sobre reptes urbans.

També s'han impulsat programes perquè la cultura i la ciència arribin a tots els barris i a qui més ho necessita, amb projectes com “En Residència”, el Pla de Barris o el programa EscoLab per fomentar les vocacions científiques i culturals entre la infància, especialment les nenes.

Share