Vés al contingut

Participants

Imatge
Emma Rodríguez
Emma Rodriguez
Vocal Assessora de la Secretaria d'Estat d'Ocupació i Economia Social

Vocal Assessora de la Secretaria d'Estat d'Ocupació i Economia Social des de l'any 2021 i Professora Titular de Dret del Treball i Seguretat Social de la Universitat de Vigo.
Ha realitzat la seva tasca investigadora en quatre projectes de recerca de la convocatòria del pla nacional ministerial fins a l'any 2017 tots sobre temps de treball, discriminació i edat; ocupació i conciliació; el paper dels mecanismes de negociació i participació en la gestió del canvi a l'empresa: reformes normatives i bones pràctiques.

Especialitzada en dret laboral i de la Seguretat Social, és autora de dues monografies, coautora d'una altra, i coautora de quatre més. A més, ha publicat com a coautora dos manuals de Casos pràctics de Dret del Treball i de la Seguretat Social i quatre estudis sobre la docència de grau, postgrau i doctorat al nou Espai Europeu d'Educació Superior. Ha publicat com a autora més de quaranta articles a revistes especialitzades i de més de trenta capítols de llibre.

La seva tasca com a docent universitària de grau, postgrau i doctorat es va desenvolupar tant a la Universitat de Vigo com a la de Castella-la Manxa on va exercir com a professora visitant durant dos cursos acadèmics; destaca la seva funció com a coordinadora des de fa cinc anys del Màster Interuniversitari en Gestió i Direcció Laboral i del Curs d'Especialista en Negociació Col·lectiva i Individual a l'àmbit laboral. A més, ha estat membre de la Comissió d'Igualtat de la Universitat de Vigo i ha participat en diferents informes per a l'elaboració de normes, estatals i autonòmiques.

A més de tot això ha exercit com a docent tant en grau com en doctorat, i investigadora, en diferents universitats europees com la Universitat de Bordeus, la Universitat de Siena, la Universitat de Bergen, la Universitat Catòlica Portuguesa a Porto, la School of Law del King's College de Londres o la Universitat de Kingston.

Share