Vés al contingut

Participants

Imatge
Apropa cultura
Apropa Cultura
Una xarxa a Catalunya i les Illes Balears per facilitar l’accés de les persones vulnerables a la cultura i les arts

Apropa Cultura és una xarxa de teatres, auditoris, museus, festivals i espais singulars de Catalunya i les Illes Balears que facilita l'accés a la cultura i les arts a persones en situació de vulnerabilitat per millorar llur qualitat de vida.

A través del web www.apropacultura.org els equipaments culturals ofereixen la seva programació habitual a persones ateses per entitats i centres socials. Els espais d’Apropa Cultura reserven un 2% de l'aforament de la seva programació a aquestes entitats i ofereixen entrades a un preu màxim de 3 euros. Així, la xarxa dignifica les persones i en normalitza la plena inclusió mitjançant la cultura, connectant les entitats socials amb els equipaments.

El programa fou creat el 2006 a L’Auditori, a Barcelona. Des d’aleshores, ha ampliat el seu àmbit d’actuació i avui ofereix també formacions en accessibilitat i diversitat, formacions artístiques i activitats adaptades a les necessitats dels col·lectius de la xarxa. El 2021, Apropa Cultura s’implementa a les Illes Balears i es preveu que aviat s’obri a altres comunitats.

Fins avui, les persones usuàries han gaudit de més de 375.000 experiències culturals ofertes per 145 equipaments. Més de 2.500 centres i entitats socials estan registrats al programa.

Share