Vés al contingut

Participants

KING LEAR: HOW WE LOOKED FOR LOVE DURING THE WAR
La posada en escena del clàssic de Shakespeare amb un repartiment compost per persones desplaçades a causa del conflicte d’Ucraïna

El 24 de febrer del 2022 va començar la invasió russa d'Ucraïna. Milions de persones es van veure obligades a deixar les seves llars per salvar-se dels horrors de la guerra. Moltes es van refugiar a la petita ciutat d'Újhorod, a l'oest d'Ucraïna, que per ara continua sent una ciutat força còmoda i tranquil·la en mig del conflicte.

Amb l'arribada de persones desplaçades a la ciutat, han sorgit diverses iniciatives comunitàries per ajudar-les i per brindar-les un entorn diferent. En general, el col·lectiu hi participa activament: treballa en menjadors per a persones migrants, teixeixen xarxes de camuflatge, entretenen i eduquen la població infantil, i organitzen actes culturals.

Vyacheslav Yehorov, un activista local que dona ajut a la immigració i impulsa l'oci infantil, decideix fer realitat el somni de posar en escena El Rei Lear, de Shakespeare, amb un repartiment compost per persones desplaçades. L'obra de teatre les permetrà trobar-se a elles mateixes així com al seu destí en un nou món marcat per la guerra, mentre que el director trobarà la resposta de l'eterna pregunta de què és l'amor i per què aquest món no ha de morir.

Share