Vés al contingut

Participants

Imatge
MAR, Plataforma de mediación cultural y nuevas institucionalidades
MAR
Plataforma de mediació cultural i noves institucionalitats

MAR és una plataforma impulsada per la Fundació Daniel i Nina Carasso, el Museu Reina Sofia i l'associació hablarenarte, el principal objectiu de la qual és promoure accions de canvi rellevants en les institucions culturals contemporànies cap a una major obertura i permeabilitat a la societat.

La plataforma està conformada per tres nodes: Notar, Alzar (“Alzar la voz juntas”) i Caja (“Caja de resonancias”). El node Notar desenvolupa un programa de residències de recerca; Alzar, per la seva banda, es configura com una xarxa de mediació cultural; i Caja construeix un fitxer digital de recursos útils en la matèria. Els tres nodes que componen MAR constitueixen una estructura fluida on els continus intercanvis entre ells generen un espai plural, dinàmic i canviant de coneixements i experiències.

MAR no respon a cap sigla concreta i a diverses alhora: “M” de museu i mediació; “A” d'alçar i arxiu; “R” de xarxa (red, en castellà), residències i ressonàncies. La proposta vol, de manera general, desdibuixar les fronteres tradicionals entre organitzacions culturals i societat civil, entenent que la mediació pot propiciar un canvi de paradigma que impliqui efectivament totes les persones a la vida cultural i a l'esfera pública.

Share