Vés al contingut

Participants

Relaxing at Maria`s
Un quiosc per pensar, de manera col·lectiva, idees per recuperar els usos i l’entorn d’un jardí urbà

En un jardí ocult de Mönchengladbach, a l'oest d'Alemanya, el projecte “Relaxing at Maria's” va crear un quiosc comunitari on es preguntava a les persones visitants sobre els problemes del lloc i on es recollien idees per resoldre'ls.

L'encant d'aquest jardí, amb arbres centenaris i un pavelló neoclàssic, posa un oasi de pau al mig del bullici urbà. Alguns veïns i veïnes del barri coneixen l'espai i l'utilitzen per fer el seu passeig diari, relaxar-se… o fins i tot consumir drogues (els racons amagats hi conviden). Malauradament, el pavelló neoclàssic s'ha vist degradat a causa d'aquest ús.

“Relaxing at Maria's” sorgeix de la necessitat d’entrar en contacte amb els diferents perfils que accedeixen al jardí. Amb aquesta finalitat, es va construir un quiosc temporal al pavelló abandonat que actuaria com a laboratori d'idees i com a estació de recerca sobre les necessitats del jardí i la seva comunitat.

Durant tres mesos, les persones visitants del jardí foren convidades a pensar col·lectivament en noves idees per convertir aquest lloc en un bé comú. De manera col·lectiva, es van desenvolupar tallers per continuar construint la comunitat i resoldre els problemes locals.

Share