Vés al contingut

Participants

Imatge
Trobades: Les dones a les arts escèniques
Trobades: Les dones a les arts escèniques
Un espai per reflexionar i construir un relat col·lectiu sobre l’estat de les dones en aquest sector des d’una perspectiva feminista

Aquest projecte és una iniciativa d’Escena grAn, en col·laboració amb el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Granollers i amb la dinamització de l’Eixida, nascut el 2020 davant la necessitat de crear espais de trobada i visibilització de les dones del món de les arts escèniques al Vallès Oriental.

La primera edició del projecte, el 2021, consistí en una crida i quatre trobades virtuals on van participar 25 dones vinculades a diversos rols, oficis i funcions en l’àmbit local i comarcal de les arts escèniques. L’edició tenia els objectius de crear un espai on compartir experiències i trajectòries, construir un relat col·lectiu a tall de diagnosi sobre l’estat de les dones dins del sector, visibilitzar la presència femenina en les arts escèniques, definir propostes de millora i traçar línies de futur per al desenvolupament de polítiques culturals.

De les trobades es van extreure unes conclusions i propostes de continuïtat, una relatoria escrita de les trobades i una exposició itinerant amb la mirada de les il·lustradores Clara Sáez i Gala Pont, que a dia d’avui recorre diferents punts del territori.

El novembre de 2022 se celebraran les segones “Trobades”, aquest cop de manera presencial.

Els temes al voltant dels quals van girar les trobades i la diagnosi eren en relació al paper de la dona dins la comunitat de les arts escèniques: La presència de les dones a les programacions artístiques i en els llocs de gestió cultural, la visibilitat i la presència que tenen les dones en aquest sector i els seus càrrecs dins la gestió cultural, discriminacions i/o assetjaments des de diversos punts de vista, enfocaments patriarcals sobre els imaginaris i les temàtiques presents a les arts escèniques.

El resultat de les trobades van ser unes conclusions i propostes de continuïtat, una relatoria escrita de les trobades i una exposició itinerant, a partir d’una relatoria il·lustrada amb la mirada de les il·lustradores Clara Sáez i Gala Pont, que a dia d’avui recorre diferents punts del territori. Es preveu que durant el mes de setembre s’ubiqui a l’Institut del Teatre.

Share