Tornar

El protagonista de la funció.
Un moment de la funció.

La Casa Elizalde rep les aventures de ‘Cocoué’

El segon espectacle de la companyia Petit Bonhom ens presenta un personatge innocent i curiós que descobreix tot de sentiments i emocions.

Diu la llegenda del poble Ocume, que el déu Calabo (El que fa i desfà)  va agafar una carabassa buida, li va posar dues branques com a cames i dues més, com a braços, i al capdamunt, coronant-la, la rodona llavor de l'arbre nyago. Tot seguit, va col·locar dins la carabassa una estrella del firmament, i la seva creació va cobrar vida. Aquesta podria ser la història d’en Cocoué, que el Petit Bonhom porta a La Casa Elizalde el pròxim diumenge. En tot cas, va inspirar a la companyia el punt de partida d’un espectacle màgic i emotiu, en el qual un ninot fabricat amb materials naturals, industrials i objectes d’ús quotidià pren vida i descobreix el món.

Interpretat per actors i titelles, Cocoué és una successió d’escenes i situacions que enfronten el protagonista amb els més diversos personatges, i que s’associen a emocions que les nenes i els nens identificaran fàcilment. L’alegria, la tristesa, l'empatia, la por, la soledat... i, finalment, l'amistat. Fèlix Cucurull i Martí Doy, actors, músics i autors de l’espectacle, manipulen els titelles, éssers híbrids i únics. Amb aquest espectacle, invoquen la creació, la capacitat que totes i tots tenim per fer i desfer amb les nostres mans (com el déu de la llegenda), i també la d’inventar un llenguatge, un ritme i uns imaginaris propis.

Cocoué acompanyarà els més menuts a través d’una experiència iniciàtica que els descobrirà els sentiments i emocions que fan brillar la nostra existència.

Data de publicació: Dimecres, 01 Febrer 2023
  • Comparteix