Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

Fronteres Invisibles: Conte de l’Òliba Oliva

‘El Petit Racó’ de Vil·la Florida acull una activitat familiar que vol sensibilitzar les nenes i els nens sobre la convivència i la multiculturalitat.

La magnífica finca on es troba el Centre Cívic Vil·la Florida, amb una antiga casa senyorial del segle XVI envoltada de jardins, és un espai privilegiat per al gaudi i la cultura. De fet, les activitats familiars que s’hi organitzen acostumen a sortir de l’edifici per aprofitar el bon temps i l’ombra dels arbres, testimonis d’actuacions, jornades comunitàries i altres esdeveniments per a tots els públics.

Si fa sol, els Jardins de Vil·la Florida seran l’escenari de Fronteres Invisibles: Conte de l’Òliba Oliva, una activitat que farà pensar menuts i grans en assumptes com la convivència, l’acollida i la multiculturalitat. La de l’òliba és una història tendra i emotiva que ens remet a la situació que pateixen les persones refugiades. Perquè l’ocell protagonista es veu obligat a volar del seu niu a causa d’una forta tempesta i a fer-se'n de nou molt lluny de casa, en un territori diferent. L’animaló mirarà d’adaptar-se a l’entorn que l’ha acollit per començar allà una nova vida, però no li resultarà tan fàcil com es pensava... Quins obstacles barraran els seus somnis?

Ho sabrem acompanyant l’Oliva, és clar, però també participant en el joc de Fronteres Invisibles que completarà la sessió. Una proposta creada entre el centre cívic i la Fundació Bayt al-Thaqafa en el marc de les Jornades Gatzara, amb l'objectiu de sensibilitzar-nos sobre tot allò que compartim les cultures àrab i catalana. Un projecte que contribueix a abatre les fronteres socials i culturals i a construir una societat inclusiva i justa. Inscriviu-vos a l’activitat i conegueu el Conte de l’Òliba Oliva.

Data de publicació: Dilluns, 29 maig 2023
  • Comparteix