Tornar

Símbol dels ODS.

Scape Box al Museu del Disseny

El centre de Glòries convida les famílies a participar en una activitat lúdica que posa l’accent en la necessitat de construir una societat més sostenible.

L’any 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, un compromís mundial per lluitar contra la pobresa i la fam, les desigualtats i la injustícia, entre altres xacres del món actual. Ara, el Museu del Disseny de Barcelona proposa una activitat familiar que, a través del joc, dona a conèixer a les famílies els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), objectius de caràcter ambiental, econòmic i social que haurien d’implementar-se en els anys vinents.

El disseny, ens comenten des de l’equipament, pot contribuir a la construcció d’una societat i d’un planeta més sostenibles, una realitat que les famílies participants aniran descobrint a mesura que vagin resolent els enigmes d’A la recerca dels ODS: sostenibilitat i disseny, una scape box al Museu, un joc didàctic que ens fa prendre consciència sobre la necessitat de tenir cura del planeta i de posar el nostre gra de sorra en la solució dels problemes que ofeguen la societat.

L’activitat està relacionada amb l’exposició ‘Objectes comuns. Històries locals, debats globals’, que caldrà visitar per resoldre els enigmes. A la mostra trobarem objectes presents en el nostre dia a dia o que formen part de la cultura popular, però també d’altres més nous i que adquireixen un caràcter especial. Per exemple, objectes que juguen i jugaran un paper actiu, fins i tot polític, en la configuració d’un futur compartit.

A la recerca dels ODS: sostenibilitat i disseny, una scape box al Museu tindrà lloc tots els diumenges fins al 30 d’abril (excepte el dia 9 d’abril), i demana la participació de la família al complet. Es tracta, en definitiva, d’una activitat col·laborativa, didàctica i, per descomptat, entretinguda.

Data de publicació: Dijous, 09 Febrer 2023
  • Comparteix