Tornar

Persona observant una obra d'art que representa les connexions neuronals.

Cervell, art i ciència

El CosmoCaixa acull la sessió NEO, del 18 al 27 de novembre, per endinsar-se al món de la nostra ment.

L’estudi del cervell ha estat sempre un dels camps més complexos i incerts de la recerca científica. Ramón y Cajal, un dels pares de la neurociència moderna, va incitar de forma decisiva a la recerca dedicada a les neurones amb els seus dibuixos, fets per il·lustrar les característiques del nostre sistema nerviós. Ciència i art s’uneixen per acabar esdevenint una branca de recerca transversal. A la sessió de NEO, algunes de les personalitats artístiques actuals participen amb les seves obres, totes elles relacionades amb els misteris del cervell. Del 18 al 27 de novembre al CosmoCaixa endinseu-vos en el món de la ment a través de les arts visuals i la tecnologia.

La data d’obertura comptarà amb diverses activitats. Una d’elles és Aurora Cerebralis, a càrrec de Dasha Rush en col·laboració amb Alex Guevara, L’acte parteix de les imatges generatives de les connexions neuronals i l’activitat cerebral. Amb elles es crearà una dansa en la qual se us alterarà la percepció que teniu del temps i de l’espai en una experiència que ballarà entre la simulació i l’estimulació.

Però la cosa no acaba aquí. Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit han creat una instal·lació audiovisual immersiva per l’ocasió. Vestibular_1 induirà a sensacions il·lusòries de moviment en una foscor absoluta mitjançant la interrupció temporal del funcionament vestibular, relacionat amb l'equilibri i el control espacial. Aquesta creació romandrà al museu fins que acabi la sessió NEO.  

A més, el 18 de novembre la Sala Àgora acollirà en dues sessions a les persones participants per conversar sobre ambdós projectes. Per altra banda, amb Vols entrar a un cervell humà?, una visita comentada, us endinsareu a la gran cúpula en forma de cervell del museu per descobrir el seu funcionament i cap on ens porta la seva recerca. 

NEO és un projecte que uneix art, ciència i tecnologia d’una manera estimulant, transformadora i innovadora. Una excusa perfecta per descobrir una mica més de l'objecte més complex de l’univers. Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 15 novembre 2022
  • Comparteix