Tornar

Una imatge de l'espai expositiu amb estrelles pel terra el sostre i les parets que condueixen cap a l'obra exposada

Cordova Gallery porta a Barcelona l'artista portuguès Bruno Zhu

Un innovador creador mostra les seves obres a l'espai d'art del barri de la Marina, en la primera exposició en solitari que fa a l'estat.

Es diu Bruno Zhu, és un artista portuguès d'origen xinès i s'està convertint en un dels nous creadors contemporanis més interessants de la península Ibèrica, segons diuen, amb unes obres que exploren els mecanismes del desig i de la identitat, entre altres temes. Si el voleu conèixer, podeu veure la seva obra (així, en singular) a l'exposició I Am Not Afraid que podeu veure fins al 28 de maig a Cordova Gallery.

Bruno Zhu és un artista jove, fill de pares xinesos que, els anys 80, van arribar a una petita localitat de Portugal, on van muntar una botiga d'articles per a la llar. Aquella mateixa botiga, amb la complicitat dels empleats que hi treballaven, va ser la seu de les primeres exposicions d'un artista que ha acabat exposant en centres especialment coneguts de Porto (el Museu Serralves) i de Lisboa (el Kunstthall Lissabon), però també a Noruega, els Països Baixos, Bèlgica, Alemanya o els EUA per esmentar només alguns dels molts països on s'han vist les seves creacions.

A Barcelona, de fet, en veurem una: és un rellotge gegant de polsera, fet en setí, que funciona a l'inrevés, com si el temps retrocedís, i que ens espera al fons de les dependències, a les oficines de la galeria. Per arribar-hi, haurem de travessar el paisatge que veieu en la imatge (Foto: Roberto Ruiz), una posada en escena feta d'estrelles de cinc puntes que omplen l'espai. Aquestes mateixes estrelles ja les havia fet servir en alguna de les exposicions (Chuva de estrelhas) que havia organitzat a la botiga dels seus pares i són, per tant, un tema que ja havia aparegut en la seva obra.

Però, tot i això, l'artista no considera aquestes estrelles com a obres d'art en si mateixes, d'aquí que no tinguin un títol concret. Són, només, part del camí marcat per l'artista i que ens condueix cap a la seva creació, de la qual constitueixen una mena de contrapunt. Trobarem l'autèntica obra d'art, que es titula Are you ok?, en un espai inesperat, una zona de treball no destinada a acollir peces d'art. Amb les seves dimensions colossals, el lloc insòlit on està situat i el material inesperat amb el qual està construït, aquest gran rellotge de polsera és una creació tan exquisida com inquietant.

Si voleu descobrir qui és i què fa Bruno Zhu, no us perdeu I Am Not Afraid, a la Cordova Gallery, però abans de venir consulteu al web d'aquest espai d'art la informació sobre la mostra i truqueu-los o escriviu-los abans d'anar-hi per demanar cita!

 

Data de publicació: Dijous, 14 Abril 2022
  • Comparteix