Tornar

Una imatge del mural abstracte de l'artista que es pot veure a l'exposició

Damaris Pan porta la nova pintura basca a Halfhouse

Una de les artistes contemporànies basques més reconegudes mostra a Halfhouse les seves obres més noves.

Una insospitada galeria d'art situada en un pis del barri de la Verneda i la Pau, acull fins al 25 de juny la mostra "Veri Pery", una proposta de l'artista Damaris Pan que juga amb el seu títol amb el nom d'un nou to de color.

Tot passa a Halfhouse, un espai d'art creat per l'escultor basc Alberto Peral i l'artista irlandesa Sinéad Spelman. Allà veureu obres de tota mena d'artistes contemporanis, però especialment moltes propostes que arriben des del País Basc. De fet, Peral i Damaris Pan ja havien coincidit el passat 2021 en una mateixa exposició col·lectiva, una mostra al Museo Patio Herreriano de Arte Contemporáneo Español de Valladolid titulada Turno de réplica, que posava a dialogar obres d'artistes actuals com ells amb peces de l'avantguarda dels anys 20 i 30 del segle XX, l'abstracció dels anys 50 i el minimalisme i conceptualisme dels anys setanta.

Ara, Peral convida Damaris Pan a exposar a la seva galeria barcelonina i ens acosta així a la creació d'una autora que ha mostrat les seves obres en ciutats de mig món: des de Berlín i Nova York fins a Sichuan, a la Xina. A la Verneda, veurem unes obres com la de la imatge, que precisament fan servir el color que dona nom a la mostra.

I és que "Veri Pery" fa al·lusió, amb una grafia incorrecta, al color Very Peri, un nou to inventat per Pantone que, segons els experts en moda, serà el preferit en les col·leccions d'aquest any 2022.

De manera casual, va resultar que el color era el que l'artista estava fent servir en les seves noves creacions, i en concret en un gran mural de paper que va anar elaborant intercanviant peces d'un lloc a l'altre i generant buits que donaven origen a una peça nova, en un procés que aparentment podria no tenir fi. Trobareu l'obra a l'exposició.

Si voleu conèixer una de les artistes contemporànies basques més destacades del moment, veniu a Halfhouse, però abans consulteu al web d'aquest espai d'art tota la informació sobre la mostra.

 

Data de publicació: Dimecres, 04 maig 2022
  • Comparteix