Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Cartell de la commemoració d'aquest 2018 de la Diada Internacional del Poble Gitano

El poble gitano celebra la seva diada

Té lloc el 8 d'abril i es duen a terme diverses activitats, com ara un festival de rumba i un espectacle de flamenc.

Amb l'objectiu de posar en relleu la recuperació de la riquesa de la cultura gitana i dels seus valors, així com fer una mirada a la seva història i llengua i a les aportacions que el poble gitano ha fet a la ciutat de Barcelona, se celebra un any més la Diada Internacional del Poble Gitano, una jornada carregada d'actes i que s'inicia a les 10 h del matí a la plaça de Sant Jaume amb la col·locació de la bandera-penó gitano a la balconada de l'Ajuntament. Serà el diumenge 8 d'abril, i tothom és convidat a participar en les activitats que es duran a terme a la capital catalana però també a alguns municipis de la rodalia. És el cas de la cerimònia que tindrà lloc a la llera del Besòs, al carrer Olímpic de Sant Adrià del Besòs, una cerimònia floral que consistirà en una encesa d'espelmes i el llançament de pètals al riu. Començarà a les 12.30 h.

Ja a la tarda, a la Sala Auditori del Conservatori del Liceu hi haurà un festival de rumba, amb la participació de Juanet-Patriarcas, Moncho, Maruja Garrido, Sicus, Chacho, Johnny, Candeli, Cocho, Lady Gipsy i Jack. Abans que comenci a sonar la música es faran els parlaments institucionals per part del Consell Municipal del Poble Gitano i autoritats. Acabada la rumba, al mateix espai, Seo Cizmic, amb l'acompanyament musical de Gennaro Spinelli, presentarà una performance teatral. La vetllada i la Diada es clouran amb el quadre flamenc Barrio Santiago de Jerez.

La Diada Internacional del Poble Gitano s'escau el 8 d'abril, ja que commemora el primer congrés gitano internacional, que va tenir lloc a Londres el 8 d'abril del 1971. En aquell congrés es van consensuar, entre altres, la bandera del poble gitano i el seu himne.

Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 05 Abril 2018
  • Comparteix