Tornar

Arriba l’exposició World Press Photo 2023 a Barcelona

El millor fotoperiodisme de tot el món serà al CCCB 

La Fundació Photographic Social Vision porta de nou a Barcelona la mostra de fotoperiodisme i fotografia documental més prestigiosa del món, que es pot visitar del 10 de novembre al 17 de desembre al CCCB.

En la present edició de l’exposició, coneixerem l'actualitat global sobre medi ambient, conflictes, migracions, desigualtat social i qüestions de gènere, juntament amb històries deresiliència

Entre altres imatges, trobarem els quatre projectes guanyadors del concurs internacional World Press Photo 2023: la Fotografia de l'Any, de l’ucraïnès Evgeniy Maloletka, és una imatge commovedora del setge de Mariupol que mostra el terrible impacte de la guerra per als civils; el Reportatge Gràfic de l'Any, del fotògraf danès Mads Nissen, relata la quotidianitat del poble afganès sota govern talibà i sense cap ajuda internacional; el Projecte a Llarg Termini, de la fotògrafa armènia Anush Babajanyan, narra com quatre països de l'Àsia Central gestionen l'accés escàs a l'aigua i s'adapten a noves realitats des de la caiguda de la Unió Soviètica, i el Format Obert, de l'egipci Mohamed Mahdy, preserva la memòria d'un barri de pescadors a punt de ser demolit a Alexandria (Egipte), en un projecte col·laboratiu amb els seus residents. A més de les entrades generals a l’exposició, les visites guiades, a càrrec de l'àrea educativa de la Fundació Photographic, porten l'experiència més enllà de la simple observació de les fotografies guanyadores, aprofundint en les històries captades, en la manera com són mostrades i en els reptes de la professió fotoperiodística.

Complementant l’exposició que se celebra al CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c. Montalegre, 5. Barcelona), la Fundació Photographic  també proposa una sèrie d’activitats paral·leles amb la participació d’autors guardonats amb un World Press Photo 2023: · El 18 de novembre, César Dezfuli, únic autor espanyol que ha guanyat un premi global en aquesta edició, conversarà amb el periodista Agus Morales, director de la revista 5W, sobre com explicar les migracions des del fotoperiodisme. L’acte es celebrarà a les 12 h al cinema La Calàndria (c. Dr. Josep Agell, 7. El Masnou), dins de la programació de les Jornades de Fotografia del Masnou. 

· El 20 de novembre, la fotògrafa sud-africana Lee-Ann Olwage, guanyadora regional del World Press Photo 2023 a la categoria de Fotografia Individual (Àfrica) amb el projecte “El Gran Oblit”, participarà en una xerrada sobre fotoperiodisme i salut mental. L’acte tindrà lloc a les 19 h a CASA SEAT (Passeig de Gràcia, 109. Barcelona). 

· L'11 de desembre se celebrarà una taula rodona sobre el rol del fotoperiodisme als conflictes armats, amb la participació de diversos fotògrafs internacionals. L’acte es celebrarà a les 19h al Hall del CCCB (c. Montalegre, 5. Barcelona) i està organitzat en col·laboració amb Metges Sense Fronteres i CCCB Debats,

L’exposició World Press Photo 2023 a Barcelona està organitzada per la Fundació Photographic Social Vision, amb coproducció del CCCB i la col·laboració indispensable de la Fundació Banco Sabadell.  

Ja estan a la venda les entrades i visites guiadesen aquest enllaç. 

 

Data de publicació: Dimecres, 01 novembre 2023
  • Comparteix