Tornar

Un dels retrats de l'artista mostra únicament les cames de la model enquadrades en un marc de fusta

'Fascinus': la mirada filosòfica del fotògraf Luis Gaspar

La Galeria Contrast acull aquests dies les imatges que formen part de Fascinus, una exposició amb alguns dels últims retrats d'un fotògraf que es diu Luis Gaspar i que aplica la seva formació filosòfica a la mirada que projecta.

Luis Gaspar és un fotògraf de Madrid que està especialitzat en el retrat i la identitat, tant personal com de marca, una feina que li ha permés copsar imatges de les personalitats més destacades de camps diversos que van de la política i la cultura a la gastronomia o l'economia.

Ell, però, és un fotògraf poc usual perquè, de fet, no va començar a fer fotografies de manera professional fins que no va acabar la llicenciatura en Filosofia, una disciplina que, diu de vegades, és el mateix que la fotografia. 

I és que, sí, aplica la seva mirada, entre l'art i el pensament, als retrats que fa i que ens han ensenyat la seva visió de personatges tan dispars com Ferran Adrià, Alejandro Amenábar o Patti Smith. El seu mètode de treball, però, es veu més clarament en retrats com els que formen Fascinus, l'exposició que ara presenta a la Galeria Contrast.

En aquesta sèrie fotogràfica, col·loca a la model darrere el marc d'un quadre (el podeu veure a la foto, sota els peus), la disfressa com un àngel o l'amaga parcialment darrere d'una espessa cortina. No, en aquestes imatges no veureu el rostre de la model però el resultat és igualment suggerent, un intent de fer-nos sentir pròxims a l'essència de la persona retratada.

Si voleu veure la barreja d'art i pensament que desprenen els imatges del fotògraf Luis Gaspar, passeu per la Galeria Contrast però, abans, doneu un cop d'ull al seu web.

Data de publicació: Dijous, 13 Juny 2019
  • Comparteix