Tornar

Una de les imatges de la fotògrafa mostra una dona fent la bugada en una casa de poble

La història de la fotografia feminista, vista per Noelia Pérez

Com s'ha construït la història de la fotografia feminista? És una de les coses que es pregunta la fotògrafa Noelia Pérez en una xerrada que, ara, l'escola i centre fotogràfic del Poble-sec Fuga Foto comparteix amb tots nosaltres.

És el darrer lliurament del cicle de xerrades Fuga On Air, amb el qual el centre d'ensenyament i pràctica fotogràfica Fuga Foto combat l'aïllament provocat per la pandèmia de la covid-19 penjant al YouTube un seguit de vídeos on diversos professionals del món de la imatge parlen sobre aspectes diversos relacionats amb aquesta disciplina.

Ho fa ara Noelia Pérez, una fotògrafa nascuda a Granollers el 1976 que va estudiar fotografia entre l'Escola Massana i l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), i que va acabar fent un màster de Periodisme Visual a l'escola Blankpaper de Madrid. Ha format part de grups de treball de la Universitat de Barcelona sobre treball i gènere i ha explorat les vinculacions entre la fotografia, el cos i el poder, entre altres temes tan relacionats amb la fotografia com amb l'antropologia i l'etnografia.

Bolca bona part dels coneixements que ha anat acumulant aquests anys al vídeo del cicle Fuga On Air, que ara podem trobar a YouTube i en el qual es pregunta com és la història de la fotografia que ens han explicat, què poden aportar els discursos postcolonial, queer i transgènere al discurs oficial sobre la història de la fotografia i quina necessitat hi ha d'una historiografia (la ciència que tracta sobre els mètodes d'estudi de la Història) de la fotografia feminista. 

Si voleu compartir amb ella les reflexions que fa entorn d'una història de la fotografia que ofereixi alternatives al relat oficial, mireu-vos el vídeo que trobareu al web de Fuga Foto

Data de publicació: Dimecres, 18 novembre 2020
  • Comparteix