Tornar

Una part de les reserves de la Fundació Joan Miró
Espai de restauració del Museu Marítim de Barcelona

L’In Museu 2023 s’endinsa en l’ànima de tretze museus

Les persones participants podran entrar en espais habitualment tancats al públic i conèixer la feina de restauració, conservació i arxiu.

Dissabte 4 de març tindrà lloc una nova edició de l’In Museu, la jornada durant la qual els museus de la ciutat obren les portes dels accessos a espais habitualment reservats al personal. Això permet a les persones participants conèixer les reserves d’aquests equipaments, i a més a més la feina dels i les professionals que es dediquen a la restauració d’obres, la seva conservació i el seu arxiu. Són aquests i aquestes professionals les que fan el guiatge de les visites. El lema de l’activitat és “Descobreix l’ànima dels museus”.

En l’edició d’aquest 2023 són tretze els espais museístics participants: Castell de Montjuïc, El Born Centre de Cultura i Memòria, Fundació Miró, MACBA, MUHBA Padellàs – Casa de la Història de Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Laboratori de Natura, Museu de la Música, Museu del Disseny de Barcelona, Museu Etnològic i de Cultures del Món – Seu Parc Montjuïc, Museu Frederic Marès, Museu Marítim de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya i Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

S’ofereixen un total de 2.250 places distribuïdes en 112 sessions. Cada espai ofereix diferents horaris de visita, i, en molts casos, també diferents tipologies. Per exemple, al MACBA hi haurà tres possibilitats de visita: als magatzems de reserves de la col·lecció, als tallers de conservació i restauració d’obres, i a l’arxiu i biblioteca del Centre d’Estudis i Documentació; o al Museu Marítim de Barcelona es podrà escollir entre visitar la drassana tradicional, el taller de conservació-restauració, les reserves de la col·lecció, l’arxiu del fons històric i l’arxiu general.

El MUHBA Padellàs, Casa de la Història de Barcelona es reinventa aquest any i l’In Museu permetrà fer un tast d’aquest nou equipament a mode de preestrena o primícia. Al Frederic Marès es podrà presenciar la restauració in situ d’alguna peça. El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes presenta com a novetat entrar a la sala capitular amb algunes obres i la clau de volta amb la marededéu de la Misericòrdia del segle XV restaurades. El Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Laboratori de Natura proposa una nova modalitat de visita que permetrà conèixer l’arxiu digital, i El Born CCM també presenta novetats, amb una visió des de la conservació i la restauració i una altra sobre la recerca.

Totes les sessions són gratuïtes, però cal fer inscripció prèvia ja que les places són limitades. Les inscripcions s’obren el 23 de febrer a través del web http://barcelona.cat/inmuseu, i, amb l’objectiu que quanta més gent millor tingui la possibilitat de gaudir de l’experiència, es pot fer reserva per a un màxim de dues persones per activitat, i un màxim de dues activitats per sol·licitud.

L’In Museu està organitzat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Tota la informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 21 Febrer 2023
  • Comparteix