Les mil cares del paisatge, segons Laia Noal
L'artista barcelonina presenta a Lab 36 les obres de l'exposició Poètiques de la destrucció.
Com percebem els éssers humans el paisatge i com el representem, el transformem o el destruïm? S'ho pregunta l'artista Laia Noal en una exposició que se centra en els diversos conceptes de paisatge i que analitza a partir d'aquí la relació entre la humanitat i la natura.
Guanyadora del premi Internacional Nasevo atorgat per la Fundació Ernest Ventós, que promou la creació d'obres que connectin art, ciència i tecnologia a partir de la memòria olfactiva, Laia Noal ens recorda amb les seves obres que el terme "paisatge" pot fer referència a realitats molt diverses: des d'un paisatge convencional en format horitzontal i elements naturals a paisatges industrials, urbans, còsmics o fins i tot olfactius.
I és que textures, olors o simplement la intensitat de la llum poden ser elements que transformen un paisatge, que no és mai una realitat estàtica, sinó que va canviant de la mateixa manera que ho fa la nostra percepció.
Com percebem el paisatge? Com el representem i de quina manera el modifiquem? Ho veureu en un seguit d'obres com la de la fotografia, que o bé fragmenten el paisatge en els elements diversos que el componen, que el verticalitzen, que el converteixen en una realitat artificial o que en propicien la destrucció a la recerca d'un nou paisatge que el substitueixi.
Si voleu veure com la Laia Noal reflexiona sobre la relació de l'home amb la natura a partir de la idea de paisatge, veniu a veure Poètiques de la destrucció a Lab 36, però abans consulteu al seu web tota la informació al respecte.