Tornar

Una mà sosté una targeta on es pot llegir el títol de l'exposició

Una oficina a la sala d'exposicions de Can Felipa

Això és una exposició o és una oficina on treballa la gent del barri? Us ho preguntareu veient Never Shall We Labour, fins al 15 de desembre, al Centre Cívic Can Felipa.

L'exposició és una proposta d'Irene Angenica, una artista siciliana amb molts lligams amb l'escena barcelonina que fa de curadora independent i que ha treballat en projectes a Barcelona, Bolonya i Torí, entre altres ciutats. 

A Barcelona, on va estar vivint fins a l'inici de la pandèmia, va conduir el col·lectiu curatorial CampoBase, que estava centrat en el concepte de desplaçament, considerat com una experiència compartida pròpia del nostre temps i que es desenvolupava mitjançant un festival amb intervencions artístiques, performatives i teòriques.

Ara, en canvi, la veurem en una exposició en la qual ens proposa una reflexió sobre el treball i la precarietat laboral, sempre des d'una perspectiva artística i amb una visió crítica que s'expressa mitjançant la ironia. I és que la sala d'exposicions del Centre Cívic Can Felipa es transforma en un espai que, al contrari que en altres exposicions, no serà estàtic, sinó dinàmic. Aquí coincidiran habitants del barri i representants de les diverses comunitats que en formen part, que utilitzaran la sala com una mena de coworking.

Tot està pensat per aconseguir que els espectadors i espectadores de la sala es facin preguntes. Com resisitir-nos en el nostre temps a l'explotació laboral? Quins són els drets pels quals encara hauríem de lluitar? Com podem viure sense que el treball es converteixi en l'eix únic de les nostres vides?

Si voleu reflexionar sobre el món del treball i us voleu fer preguntes com aquestes, esteu convidats i convidades a venir a veure Never Shall We Labour al Centre Cívic Can Felipa, però abans consulteu la informació sobre l'exposició al web d'aquest equipament cultural. 

Data de publicació: Divendres, 22 Octubre 2021
  • Comparteix