Tornar

Sis de les imatges de dones o relacionades amb l'imaginari femení que formen part de l'exposició

'Pájaras' o les imatges de la feminitat de Paola Bragado, a la Carles Taché

Una fotògrafa especialment interessada a retratar la condició femenina mostra aquests dies les seves creacions més recents a Pájaras, una exposició individual que podrem veure a la Galeria Carles Taché fins al setembre.

Ens referim a Paola Bragado, una artista madrilenya que s'ha caracteritzat per treballar a partir d'espais de pas, llocs on ha viscut de manera temporal mentre retratava les dones que trobava, en unes creacions que sovint tenen alguna vinculació amb les migracions, amb la precarietat o amb el món de l'espectacle.

A la galeria Carles Taché porta ara les imatges que va prendre entre el 2015 i el 2020, una època durant la qual va viure entre Mèxic i Espanya. En aquell temps va copsar moltes imatges de dones, entre les quals retrats de les anomenades "ficheras", dones que sobreviuen ballant amb homes en clubs a canvi d'un petit percentatge de la consumició que aquests es prenen. Era una manera de retratar l'explotació i la violència invisible en una mena de fotografies documentals "impures" en les quals la mateixa Bragado convidava amigues i conegudes seves a retratar-se en les actituds i en els mateixos espais de treball de les "ficheras".

L'exposició, que inclou moltes altres de les imatges produïdes per Paola Bragado en els últims anys, ens acosta a l'imaginari d'una artista nascuda a Madrid l'any 1977 que és llicenciada en Belles Arts per la Universidad Complutense de Madrid i que s'ha acabat de formar entre Londres i Mèxic, on va obtenir una beca i diverses ajudes a projectes que la van dur a residir temporalment al país.

Si voleu veure les representacions fotogràfiques del món femení de Paola Bragado, veniu a la Galeria Carles Taché, però abans consulteu al web tota la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Divendres, 09 juliol 2021
  • Comparteix