Tornar

Una de les obres figuratives de l'exposició mostra unes granotes sobre una pedra d'un riu

Realitat, poesia i ficció en les obres de Pere Llobera

La Galeria Bombon Projects mostra les últimes obres de l'artista contemporani en l'exposició "Orplid".

Realitat, mons de fantasia, poesia convertida en una creació plàstica... Tot això trobareu a "Orplid", l'exposició que el barceloní Pere Llobera mostra a Bombon Projects fins al 3 de juny.

Pere Llobera és un artista nascut el 1970 que ha fet estudis de Belles Arts, però que també s'ha format en història i estètica del cinema. Potser el recordeu de la mostra Faula rodona, que es va veure el 2020 passat a La Capella del carrer de l'Hospital, o d'alguna de les exposicions que va comissariar a l'Espai 13 de la Fundació Miró durant el curs passat. I és que ell combina la pràctica pictòrica, figurativa i conceptual, amb el comissariat d’exposicions o altres formes de col·laboració artística.

A Bombon Projects, veureu un conjunt de quadres inspirats en un món de fades inventat pel poeta alemany Eduard Mörike (1804-1875), adscrit al moviment artístic Biedermeier. Mentre era estudiant universitari, Mörike va inventar amb un amic un món propi, que van batejar Orplid i que, com explicava posteriorment l'autor en una de les seves obres, era una mena de país de somni en el qual la realitat i la poesia es reconciliaven.

Aquest mateix esperit ha servit d'inspiració a Pere Llobera per a les obres que formen la mostra de Bombon Projects, on s'alternen imatges abstractes i figuratives, com ara paisatges naturals, dibuixos i pintures amb les granotes com a protagonistes o imatges d'urpes gegants que gairebé semblen extretes d'un còmic.

Si no us voleu perdre la nova exposició de Pere Llobera, us esperen a la Galeria Bombon Projects, però, abans de venir, consulteu al seu web la informació sobre la mostra.

 

Data de publicació: Dijous, 05 maig 2022
  • Comparteix