Tornar

Un moment de l'activitat.

Enigmes al CosmoCaixa

‘Reptes de ciència’ és una activitat que combina coneixement, joc i treball en equip, a la manera d’un ‘escape room’ científic.

Si mai heu participat en un escape room, sabeu molt bé que l’observació, l’enginy i la cooperació entre jugadores i jugadors són imprescindibles per completar-lo amb èxit. Aquesta tardor, CosmoCaixa Barcelona proposarà a les famílies el seu propi joc de pistes que, amb una dinàmica molt semblant a la d'un escape room, afavoreix l’aprenentatge científic dels i de les participants, alhora que s’ho passen d’allò més bé.

Reptes de ciència planteja una sèrie d’enigmes que les famílies hauran de resoldre en un temps limitat, controlat per mitjà d’un cronòmetre. Experiències relacionades amb l’òptica, l’electricitat, l’acústica, el magnetisme i altres camps de la ciència que requeriran que petits i grans col·laborin estretament i contra rellotge. L’agilitat aquí és fonamental! Els reptes s’aniran succeint sense treva: tan bon punt se'n resolgui un (i es completi un experiment relacionat amb el repte), se’n desbloquejarà un altre... I així fins que arribi (i es resolgui) l’última prova. Les claus per aconseguir-ho són investigar, experimentar i anar provant les diverses possibilitats que planteja el joc.

Reptes de ciència és una activitat didàctica i (molt) lúdica, que per mitjà de materials senzills i quotidians, d’aquells que tothom té a casa, ensenya de manera entenedora, amena i pràctica alguns principis científics complexos. La proposta posa en relleu el valor d’aquests recursos per introduir les nenes i els nens en el món de la ciència, i l’aplicació pràctica de la física o de la termodinàmica en el nostre dia a dia, lluny dels laboratoris o de les aules d’un centre especialitzat. Atreviu-vos amb els Reptes de ciència!

Data de publicació: Dimarts, 20 Setembre 2022
  • Comparteix