Tornar

Cartell de l'espectacle.
Els protagonistes de la funció.

‘Sòmines de l’Àrtic’, a l’Aquitània Teatre

El canvi climàtic i les seves conseqüències són el rerefons d’un espectacle musical que desperta la consciència ecològica del públic familiar.

Arts escèniques de proximitat i amb valors. Són les qualitats de la proposta familiar que acull l’Aquitània Teatre fins a l’últim diumenge de maig, i que aborda una qüestió tan transcendent com el canvi climàtic per mitjà del teatre, la dansa i la música, entre altres disciplines artístiques. Perquè els protagonistes de Sòmines de l’Àrtic salvaran animals, conservaran iglús i lluitaran plegats per salvar la situació catastròfica de la regió àrtica.

Un jove cambrer anomenat Jun gaudeix dels poders d’una caixa màgica que li permet viatjar cada nit a diferents llocs del món. Entre d’altres, al Pol Nord i el territori de glaceres que l’envolten, i que a causa de l’escalfament global cada cop és més reduït. De fet, un dia la Martina, la guardiana de la caixa, li demana ajuda per revertir aquesta situació, que podria tenir unes conseqüències irreparables: i és que la malvada Capitana Focum vol fondre-hi tot el gel per convertir-se en la governanta més poderosa dels Països de l'Equador! Per sort, en Jun comptarà amb l’ajuda de la Ninuk, una esquimal que somia ser cantant pop, per derrotar la tirana i donar una nova oportunitat a l’ecosistema polar.

La companyia d’arts escèniques i audiovisuals Toma Pa’Ti és l’artífex de l’espectacle, una manera de despertar la consciència crítica en els més menuts i d’alertar-los sobre realitats incòmodes a través de la comèdia musical. Sòmines de l’Àrtic diverteix i, alhora, fa pensar.

Data de publicació: Dijous, 12 maig 2022
  • Comparteix