Tornar

Un moment del taller.

Escultures contemporànies al Marès

Coincidint amb l’exposició ‘Confluències’, el museu del gòtic proposa una activitat familiar per a artistes d’entre 6 i 12 anys.

Des del passat mes de novembre, i fins al 21 de maig, el Museu Frederic Marès exhibeix a les seves sales la mostra ‘Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat’, peces de Joan Miró, Henry Moore i Eduardo Chillida, entre altres grans escultors contemporanis, que dialoguen amb algunes obres medievals, renaixentistes o barroques del fons de l’equipament. Una proposta agosarada i estimulant, que fa confluir formes, tècniques i sensibilitats diferents en un mateix espai.

L’interès i excepcionalitat de l’exposició atrau públic de totes les edats; també al familiar, per al qual el Marès ha ideat una activitat paral·lela que no només convida grans i menuts a establir aquestes confluències entre creadors i obres dispars, sinó que també els proposa crear les seves pròpies escultures. El Taller familiar entorn de ‘Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat’ inclou una breu visita guiada a l’exhibició, seguida d’una dinàmica lúdica i el modelatge de figures. D’aquesta manera, les nenes, els nens i les seves famílies entraran en contacte, primer de tot, amb el treball dels artistes més rellevants del segle XX quant a la creació escultòrica: a més de Miró, Moore o Chillida, hi trobaran obres de Pablo Gargallo, Josep Maria Subirachs, Joan Brossa i Aurèlia Muñoz, entre d’altres, que podrien servir-los d’inspiració per al taller. Sobretot, contraposant-les a l’art de segles anteriors (o buscant-hi paral·lelismes, confluències). Obres creades en contextos culturals, religiosos, socials i econòmics molt diferents.

El Taller familiar al voltant de ‘Confluències’ combina coneixement, observació, creació i joc. Imprescindible.

Data de publicació: Dimarts, 07 març 2023
  • Comparteix