Vine a ramblejar!

De Canaletes, dels Estudis, de Sant Josep, dels Caputxins, de Santa Mònica, del Mar… Hi ha tantes Rambles a descobrir en poc més d’un quilòmetre. Història, art, arquitectura, literatura. Sabies que els plataners de la Rambla van venir des de Girona? I que La Rambla va ser el carrer amb més convents religiosos de tota la ciutat? I que George Orwell hi va estar allotjat durant la Guerra Civil i de la seva experiència a Barcelona i Aragó va escriure Homenatge a Catalunya?

Vols conèixer totes les històries, anècdotes i curiositats del carrer més (des)conegut? Redescobreix el passeig més popular i alhora el més desconegut de Barcelona. Amb Els Secrets de La Rambla et proposem un viatge a través del temps per a conèixer les diferents rambles, els seus convents i palaus i els personatges il·lustres que hi han passat o viscut. RESERVA ARA LA TEVA RUTA Començarem a la Font de Canaletes (Metro Catalunya) i acabarem a l’Arts Santa Mònica (Metro Drassanes). La visita té una durada aproximada d’una hora i mitja. Durant segles hi passava la riera de Sant Miquel o de Collserola i el seu traçat ni tan sols formava part de la colònia romana. A tocar de l’actual Rambla de Canaletes els romans hi havien construït el seu cementiri, la via sepulcral romana. Amb el temps, però, la Rambla va esdevenir el límit de la ciutat medieval quan es va construir la muralla a finals del segle XIII. Nombrosos convents religiosos s’hi van anar instal·lant. Però no va ser fins el segle XIV que la Rambla va passar a formar part tècnicament de la ciutat amb la construcció de la tercera muralla amb el rei Pere el Ceremoniós. Poc després el traçat de la riera es va desviar. Nous convents religiosos com els jesuïtes s’hi van instal·lar al segle XVI.

De tot aquell passat religiós en queda ben poc ja que la majoria d’edificis van ser desamortitzats l’any 1836. Et proposem una experiència única per a conèixer el passat i el present de La Rambla de Barcelona.

Publication date: Monday, 15 February 2021
  • Share