La Conferència del Decenni de l’Oceà 2024 aterra a Barcelona

21/03/2024 - 10:04 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

L’acte de la UNESCO, que tindrà lloc del 10 al 12 d’abril, celebrarà els èxits i establirà prioritats conjuntes per al futur Decenni de l’Oceà. A més a més, durant l’abril se celebraran a la ciutat diferents esdeveniments entorn el mar i el litoral. 

Barcelona acollirà, del 10 al 12 d’abril, la Conferència del Decenni de l’Oceà del 2024, titulada La ciència que necessitem per a l’oceà que volem, que tindrà lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). 

Durant l’esdeveniment de tres dies, es crearà una nova fundació per enfortir la gestió sostenible dels oceans i es mostraran solucions innovadores i transformadores impulsades per la ciència. Amb una assistència esperada de 1.500 actors de la comunitat oceànica i socis, la Conferència servirà com a fòrum global on es reuniran governs, persones referents de diferents àmbits, sectors marítims, universitats, ONG, el sector privat i la societat civil i es fomentaran i impulsaran noves col·laboracions per a un diàleg ric entre ciència, política i societat. 

La Conferència del Decenni de l’Oceà del 2024, que s’estructura en quatre sessions temàtiques basades en els 10 Reptes del Decenni de l’Oceà, combinarà sessions plenàries i paral·leles per aprofundir en els resultats del procés ‘Visió 2030’ del Decenni de l’Oceà. Les sessions també oferiran un espai per ressaltar les iniciatives de ciències oceàniques i desenvolupar recomanacions per traçar un rumb per a la conservació dels oceans mitjançant l’intercanvi de coneixements. La Conferència comptarà amb la participació de 40 ponents de renom internacional de diversos àmbits que van des del científic i polític a l’econòmic i social. 

Tota una Setmana del Decenni de l’Oceà

La Conferència del Decenni de l’Oceà del 2024 serà la culminació de tota una setmana d’esdeveniments que tindran lloc a Barcelona del 8 al 12 d’abril, quan més de 130 esdeveniments paral·lels complementaran la programació oficial, seran actes tant presencials al CCIB en els tres dies de la Conferència com externs entre els dies 8 i 9 d’abril. Els esdeveniments paral·lels externs, molts dels quals oberts al públic, s’ubicaran en quatre centres principals al voltant de la ciutat amb un fort vincle amb les ciències i solucions oceàniques: Ocean Hub, Sea Hub, Port Hub i City Hub.

Els esdeveniments paral·lels estaran orientats a l’acció i contribuiran de forma tangible als resultats finals de la Conferència del Decenni de l’Oceà de 2024. Proporcionaran fòrums addicionals per al debat, el networking i l’intercanvi de coneixements, en diversos formats, com ara panells de debat, presentacions, tallers interactius o diàlegs, amb l’objectiu de cultivar un entorn dinàmic i inclusiu perquè els assistents aprofundeixin la seva comprensió, col·laborin i contribueixin als objectius del Decenni de l’Oceà.