Poble-Sec impulsa la sostenibilitat en una jornada per a les comunitats energètiques

..
17/04/2024 - 11:28 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

La Comunitat Energètica de Poble-Sec va acollir una trobada entre comunitats energètiques de la ciutat per compartir experiències i reforçar els vincles entre elles. La CE Bon Pastor, la CE Poblenou i la CE La Bordeta, van presentar-hi exemples inspiradors d’èxit en projectes energètics comunitaris.

El passat 17 de febrer al Centre Cívic El Sortidor, el barri del Poble-Sec va viure una jornada plena d’energia i comunitat en una trobada amb altres comunitats energètiques (CE) de Barcelona. El grup impulsor de la CE del Poble-Sec va organitzar aquest esdeveniment amb l’objectiu de reforçar els vincles amb altres entitats i difondre la importància del seu treball. La jornada va comptar amb el suport de Cooperasec, Som la Clau, Coopolis, CICrA, i coorganitzat amb el Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona. 

Els residents van tenir l’oportunitat d’aprendre sobre els avantatges i la diversitat de les Comunitats Energètiques, amb la participació destacada de CE Bon Pastor, CE Poblenou i CE La Bordeta, exemples inspiradors d’èxit en projectes energètics comunitaris. El punt àlgid de l’esdeveniment va ser la presentació del projecte local de CE Poble-Sec, on es van explicar les propostes, objectius i necessitats específiques. 

Per acabar, es va organitzar una taula de diàleg entre els participants, fomentant l’intercanvi d’idees i planificant accions futures per continuar enfortint la comunitat energètica de la ciutat. Aquesta jornada va ser un clar exemple de com la col·laboració i la participació ciutadana poden generar canvis positius i construir un futur més sostenible.  

La Comunitat Energètica de Poble-Sec busca coberta solar

La CE del Poble-Sec ha iniciat la campanya “Busquem Coberta” amb l’objectiu d’aconseguir almenys 100 m2 de coberta solar al Poble-Sec, Raval o Sant Antoni. Aquesta iniciativa busca fomentar l’energia solar i la sostenibilitat al barri, apostant per solucions locals i comunitàries. La pròxima reunió del grup impulsor està programada per al pròxim 24 d’abril, on discutiran estratègies i accions per promoure la instal·lació de cobertes exposades al sol.