Skip to main content
Tornar enrere

Contenidors de sal per fer front a la neu i al gel

Dels 114 contenidors que hi ha a la ciutat, 86 estan ubicats al districte de Sarrià - Sant Gervasi, especialment als barris de muntanya. El Meteocat preveu la possibilitat de neu a qualsevol cota.

contenidor de sal per fer front a la neu i al gel
25/02/2023 - 14:42 h

Torna el fred intens a la ciutat i les temperatures gèlides fan augmentar el risc de gelades i nevades. Els serveis municipals de Cuidem Barcelona estan amatents i ja escapen sal en llocs específics del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, com ara els centres de salut, per minimitzar el risc de gel a l’espai públic.

A banda de la sal que fan servir els operaris, l’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadania 114 contenidors de sal, dels quals 86 es troben al districte de Sarrià – Sant Gervasi, un dels que concentra més població als barris de muntanya.

Els contenidors de sal estan disponibles des de l’inici de l’hivern per a l’ús de veïnat i particulars. Són de color groc, tenen una capacitat unitària de 800 litres, una alçada de 1075 mm i un diàmetre de 1280 mm, i alberguen uns 950 kg de sal.

Podeu consultar el mapa amb la ubicació dels contenidors de sal al web d’Ecologia Urbana.

Al nostre web trobareu també consells i recomanacions davant les nevades.

Barcelona té un Pla d’Emergència Municipal per a Neu i Gel (PAEM), que s’inclou en el pla general NEUCAT de la Generalitat de Catalunya. Preveu tres fases en funció de les condicions meteorològiques:

  • Fase d’alerta: desplaçament dels primers equips a les zones crítiques.
  • Emergència 1: davant l’inici de les primeres nevades, els equips comencen a treballar. Principalment als barris per sobre de la ronda de Dalt.
  • Emergència 2: Nevades generals a tota la ciutat i activació de tots els recursos disponibles.

Aquest diumenge s’ha decretat la situació de pre-alerta del Pla d’Actuació Municipal per Neu-Gel. Els equips llevaneus i de sal ja estan preparats per a intervenir en cas d’activació.