Skip to main content
Tornar enrere

Més de vuit mil arbres per reduir el nombre d’escocells buits

Fins a finals del 2023 es plantaran a tots els districtes de la ciutat més de 8.000 arbres. Per assolir aquesta xifra, en la campanya de plantació que comença ara les brigades de Parcs i Jardins disposaran d’un servei de suport que forma part de les actuacions del pla de manteniment Cuidem Barcelona. Aquesta acció s’afegeix a la plantació de més de 55.000 plantes i flors de la primavera passada.

..
06/10/2022 - 17:02 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

Durant el darrer trimestre del 2021 es va fer una revisió de l’arbrat de tota la ciutat per tractar de disminuir el nombre d’escocells buits. Es van comptar 8.911 escocells buits: bona part dels quals formaran part de la campanya de plantació i 465 es pavimentaran perquè al subsol hi ha serveis o altres impediments que fan inviable la plantació d’arbres.

Les campanyes de plantació es programen depenent de l’època de l’any segons el tipus d’arbres (de clima fred o clima càlid). En el procés, que comença amb la retirada i acaba amb la plantació de l’arbre, intervenen diferents variables, com ara la tala de l’arbre, la retirada de la soca, la disponibilitat de l’arbre concret (categoria i espècie), la ubicació i l’època concreta de plantació. 

Voleu cuidar un escocell?

Paral·lelament, des de finals del 2021 hi ha en marxa la iniciativa “Cuida l’escocell” perquè la ciutadania pugui tenir cura de fins a tres escocells de la ciutat. Per participar-hi s’ha de ser major d’edat, residir, estudiar o treballar a Barcelona, comprometre’s a fer-ne el manteniment com a mínim durant un any, seguir les indicacions de la Guia tècnica de plantació d’escocells i informar anualment per fer-ne el seguiment.

La campanya “Cap escocell sense arbre” i el reforç de la plantació d’arbres del pla Cuidem Barcelona compleixen els objectius establerts en el pla Natura 2021-2030 per afavorir el verd i la biodiversitat de la ciutat.