Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

QUIM GIRON: home, dona, bèstia

04/06/2017
Circ
Construeix a ‘Indomador’ un retrat que juga amb les personalitats masculina, femenina i animal

Totes les bèsties estan a dintre seu. Formen part del seu cos. I a totes les ha de domar. Si és que pot. Si és que es deixen. O, si més no, ha d'aprendre a conviure amb elles. Qui ha d'emprendre aquest viatge és Quim Giron i ho fa cada vegada que puja a l'escenari Indomador, un espectacle que va crear ja fa quasi quatre anys i que forma part del catàleg de la primera edició del Barcelona Districte Cultural. "Aquest espectacle ja el vam presentar a Barcelona, però estem molt contents de poder tornar-lo a fer i de portar-lo als centres cívics", apunta Giron qui, amb la seva companyia, Animal Religion, va guanyar un dels Premis Ciutat de Barcdelona de 2015.

"Indomador neix d'observar la part masculina, la femenina i l'animal i de compondre totes tres personalitats en el meu cos. Són tres personatges, el d'home, el de dona i el de bèstia, però la base de tots tres sóc jo", apunta Giron que, d'ençà que va fundar la seva companyia, Animal Religion, va decidir dirigir la seva mirada cap al comportament –i els moviments- dels animals. "Trobo molt interessant, per exemple, com fer que el meu cos d'home es mogui com el d'una dona mentre porto una màscara de vaca. És una espècie de viatge. En el punt de partida estic jo i acabo tornant a ser jo, però entre aquests dos moments passo per molts altres estats", explica Giron, que protagonitza dalt de l'escenari moltes combinacions impossibles ajudat per uns talons d'agulla, el cap d'un porc i el d'un gall, petits animals de joguina o ninos que utilitzarà com a titelles i també un ou, un element amb el qual juga de moltes maneres i que pot tenir, assegura, molts significats: "Pot ser un titella, però també el fill d'una mare o el fill d'un pare; pot convertir-se en símbol de la masculinitat o ser un element delicat i fràgil", apunta l'artista qui, finalment, resumeix: "És un espectacle on hi ha vida, però on també hi ha mort".

I entre la vida i la mort, també hi ha espai per a la doma. "El títol de l’espectacle, Indomador, és la suma de dues paraules, indòmit i domador, i juga amb la forma d'indomable", apunta Giron, que afegeix: "Tots els animals als quals dono vida a través del meu cos no fan sempre allò que jo voldria, molts d'ells han de ser domats".

I tots aquests jocs, tots aquests estats, tots aquests personatges, els construeix Quim Giron a través del llenguatge del circ. "La meva especialitat són les verticals", apunta "i sempre que he d'explicar un sentiment dalt de l'escenari poso una vertical, una acrobàcia". 

Compartir