Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Temporada 2: Besòs

Sant Martí
7 mesos: gener 2019 - juliol 2019
#ARTiPARTbesòs

El barri del Besòs s’uneix enguany al programa ART i PART per impulsar una  creació artística col·laborativa amb les entitats, col·lectius i veïnat del territori.

La creació artística comunitària té dos objectius paral·lels i interrelacionats: d’una banda la creació artística i, de l’altra, l’enfortiment dels vincles comunitaris. L’objectiu es desplaça de la producció al procés i de l’autoria a la col·laboració. Per tant, és tan important el resultat final com la generació d’un llenguatge i un relat comuns.

Al llarg del procés es treballarà conjuntament amb col·lectius, entitats i artistes arrelats al Besòs per fer, de forma sostenible i coordinada, una recerca en les poètiques del circ i els llenguatges del cos, integrant els coneixements, disciplines artístiques i expertícies existents al barri, amb l’objectiu de viure plegades un procés de creació i mostra d’art col·laboratiu. Per tant, es posarà molta atenció a l'escolta dels interessos, inquietuds, necessitats i complicitats dels actors culturals i comunitaris del Besòs.

Durant els mesos d’octubre a desembre del 2018 s’ha creat un grup motor amb artistes del barri per dissenyar el projecte artístic. En formen part l’Associació Arts Escèniques per a Joves (AAEJ), Besòs Creació amb la coreògrafa Inés Boza, el col·lectiu de teatre de l’oprimit La Dispersa i Colletivo Terzo Livello.

A partir del gener del 2019 s’iniciaran els tallers i intensius per compartir les tècniques i els llenguatges del cos, el moviment i l’escena. Posteriorment es decidirà el tema i el format que interpel·li els participants/artistes emergents.

A partir del mes de maig es realitzarà un taller de creació conjunta cada dimarts i dimecres al Centre Cívic Besòs

L'estrena està prevista el 6 i 7 de juliol.

Partenaires i artistes acompanyants:  La Central del Circ, l’Associació Arts Escèniques per a Joves (AAEJ), Besòs Creació amb la coreògrafa Inés Boza, el col·lectiu de teatre de l’oprimit La Dispersa i la companyia de circ Colletivo Terzo Livello.

Artistes emergents: Veïns i veïnes del Besòs

Col·laboradors: Centre Cívic Besòs, Casal de Barri Besòs, INS Barri Besòs

Contacte: barri@lacentraldelcirc.cat

Compartir

Altres projectes: