Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

Temporada 2: Gòtic

PATI DE VEÏNES Un calaix de sastre de records del Gòtic
Ciutat Vella
7 mesos: gener 2019 - juliol 2019
#ARTiPARTgòtic

El projecte PATI DE VEÏNES és un procés de creació d'una obra de teatre musical, organitzada per un partenariat d'entitats, artistes, veïnes i veïnes en una recerca creativa sobre el seu barri.

En aquest cas, el barri Gòtic és el principal protagonista de l'obra, descrit per les seves veïnes a través d'anècdotes i personatges reals i ficticis, que tindran com a fil conductor les cançons, amb l'objectiu d'enfortir el sentiment d'orgull de pertinença i de denunciar la gentrificació i la pèrdua de memòria històrica que això comporta. El Gòtic és un barri infidel amb el seu veïnatge, que serà representat per una dona, eix argumental de l'obra.

L l'Esperança és una veïna del Gòtic, un racó de Barcelona que cada cop és més impersonal. Aquest fil ens permet repassar la història dels darrers 50 anys del barri i, alhora, fer crítica dels problemes actuals. L’Esperança, avui gran, ha perdut la memòria i ja no recorda els seus veïns, com era abans el barri… Així mirarem de vegades enrere, de vegades endavant, però sempre amb esperança!

PATI DE VEÏNES s'estrenarà el 4 de juliol a La Bonne, en  en el marc del Grec Festival Barcelona.

Parteners: Biblioteca Gòtic-Andreu Nin, Casal de Gent Gran Pati Llimona, Districte Ciutat Vella, Fundació Família i Benestar Social i Fundació Setba

Artistes acompanyants: la directora Sílvia Comes, el pianista Pau Baiges i la dramaturga Begoña García Carterón

Artistes emergents: veïnes i veïns del Gòtic

Col·laboradors: Associació La Reial, Centre Cívic Pati Llimona, Cinema Maldà, Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya ESCAC, Fundació Conservatori Liceu, La Bonnemaison i la Diputació de Barcelona

Contacte: carla@fundaciosetba.org

Compartir

Altres projectes: