Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Temporada I: Raval

'Lluernes d'hivern'
Ciutat Vella
14 mesos: octubre 2017 - novembre 2018
#ARTiPARTraval

Partenaires:  Fundació Tot Raval i INCA Catalunya

Artistes emergents: Veïns i veïnes del Raval: Gloria Navarro, Ramon Vendrell, Ana de Blas, Isabela Magdaleno, Fátima Duarte, Sofía Branco, Cristina Otero, Maika Pintó Borasteiro, Judit Galeote Pintó, Cecilia Vietto

Artistes acompanyants: Artistes col·lectiu INCA Catalunya, cia. de teatre d'ombres El Gecko con Botas i Xamfrà Musica i Escena, Curro Claret, Maria Guell i grups de cultura popular i tradicional del barri.

Col·laboradors: La Capella, Escola Massana, Bastoners del Raval, AIPCC, Escola de Músics i JPC, Xamfrà, Música i Escena, Centro Boliviano Catalán, Ass. Diàlegs de Dona, Ass. Capoeira Palmares BCN, Projecte #RavalKm0, La Fàbrica del Sol, Àmbit Prevenció, CCCB, Districte Ciutat Vella, Macba, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Servei Estació, entre d’altres.

Lluernes d’Hivern és un procés de creació artística comunitària que va tenir com a finalitat la posada en escena d'un espectacle col·lectiu al voltant de la diversitat cultural del Raval. Es va treballar sobre la base dels mites i les històries que les diferents cultures han generat en relació al cel, les seves constel·lacions i els rituals relacionats amb el solstici d'hivern.

La primera fase de #ARTiPARTraval va ser un espectacle itinerant que va acompanyar l'encesa de les llums al barri del Raval al novembre del 2017.

En la segona fase del projecte, el grup va experimentar un procés de creació i producció cap a un espectacle col·lectiu que va utilitzar les diferències culturals com a recursos creatius. Els artistes van acompanyar els participants en l’exploració i la construcció d’una relació amb el llenguatge artístic i també en una definició compartida de l’espectacle final. Lluernes d'Hivern es va representar durant la Festa d’Encesa de Llums de Nadal del projecte #RavalKm0, en la qual participaran veïns i veïnes com a artistes no professionals, acompanyats per artistes i col·lectius de cultura popular del barri.

Més informació: artipart@bcn.cat

 

Compartir

Altres projectes: