El Jurat

En català:

Daniel Genís Mas (Castelló d’Empúries, 1977) és escriptor i professor de secundària, llicenciat en Filologia Catalana i Hispànica i doctor en Literatura. Ha publicat diversos treballs al voltant de la moral, la història i el pensament polític a la Catalunya medieval i moderna. Ha fet d’assessor de la col·lecció “Ciència-Ficció” de Pagès Editors i, actualment, de “L’Arcà” de Laertes Editorial. També és director del portal de referència de la literatura fantàstica en català El Biblionauta. L’obra Uns déus ferotges, publicada enguany, és la seva primera novel·la.

Miquel Codony Bodas (Santa Coloma de Gramenet, 1976) és metge i professor de secundària, va ser coorganitzador dels festivals dedicats a la literatura fantàstica MIRcon/Hispacon (Montcada i Reixac, 2014) i BCon/EuroCon (Barcelona, 2016). Escriu al web El Biblionauta i és un dels impulsors del pòdcast Neo Nostromo i del videopòdcast The Spoiler Club. Condueix el club de lectura de literatura fantàstica de la Biblioteca de Montcada i Reixac.

Raül Maigí (Vilanova i la Geltrú, 1974) és periodista i gestor cultural. Manté una col·laboració continuada amb el món editorial i és un lector apassionat de literatura fantàstica que va crear Les Rades Grises, una secció del diari Avui que ha evolucionat fins a esdevenir un blog de fantasia i ciència-ficció en català.

Karen Madrid Ribas (Tordera, 1985) és una periodista de Ràdio Sabadell que presenta el programa Quimèric, dedicat a les creacions de gènere fantàstic. Vinculat també amb el programa, modera un club de lectura a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell, des del 2017. Fa poc s'ha incorporat a la Junta de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia i ha exercit de jurat en diferents certàmens literaris i cinematogràfics.

 

En castellà:

Leticia Lara és una lectora compulsiva. Ha editat antologies de ciència-ficció com Alucinadas (amb Cristina Jurado Marcos) i ha descobert que, a més de llegir, li agrada compartir els descobriments literaris que fa al blog Fantástica - Ficción.

Cristina Jurado Marcos (Madrid, 1972) va néixer a la capital espanyola, però va estudiar Publicitat i Relacions Públiques a Sevilla, es va formar en Retòrica als EUA i avui viu a Dubai. És una autora de fantasia i ciència-ficció que tant escriu en castellà com en anglès i que ha guanyat ja uns quants premis Ignotus. L’any 2015 va fundar la revista Supersonic. També fa d’editora per a la publicació en línia de gènere fantàstic Apex Magazine, ha editat antologies com Alucinadas (amb Leticia Lara), dedicada a autores de ciència-ficció en castellà, i ha escrit relats curts publicats en diverses revistes i antologies. També és autora de novel·les com Bionautas i del volum de relats Mil desiertos, publicat enguany, on aborda temes que van des de l’ecologia a les naus espacials, passant per la maternitat o la corrupció.

Daniel Pérez Castrillón (Asturias, 1990) és un bibliòfil, serièfil i cinèfil sense control. Conegut a les xarxes com a @Mangrii, se centra en la ciència-ficció i la fantasia, tot i que se sent també atret per nombroses àrees culturals, entre les quals hi ha la literatura juvenil, el manga i el còmic. Llibreter de professió, administra el blog de literatura i còmics Boy with Letters, és redactor de la revista Windumanoth i col·labora ocasionalment al blog El Peso del Aire.

Sergi Viciana Fernández (Sabadell, 1977) és llicenciat en Història i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, matèria en què també té un màster per la Universitat de Barcelona. És probablement el principal expert en zombis de tot l’Estat. Ha treballat per a editorials com Minotauro, Timun Mas o Fantascy. Coordina la comunitat Fantifica i publica setmanalment el podcast Vicio y Subcultura juntament amb l’escriptora Susana Vallejo. Acaba de publicar, en el volum antològic ¿Vamos a morir?, l’assaig “La llegada de la horda”.