El Jurat

·En català:

Daniel Genís Mas (Castelló d’Empúries, 1977) és un dels màxims activistes actuals del gènere en català. Llicenciat en Filologia Catalana i Filologia Hispànica, a més de doctor en Literatura Catalana, és conegut perquè és el director, l’editor i el fundador del portal de literatura fantàstica El Biblionauta. També ha exercit com a assessor de les col·leccions “Ciència-Ficció”, de Pagès Editors, i “L’Arcà”, de Laertes. Forma part de l’SCCFF i treballa de professor de llengua catalana i literatura a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres.

Isabel del Río (Barcelona, 1983) és llicenciada en Filosofia per la UAB. Professional del món editorial des del 2009, és llibretera a La Font de Mimir i imparteix tallers d’escriptura en diferents centres cívics i culturals. Autora de novel·la juvenil i de gènere, així com de thriller, poesia i assaig, ha publicat a antologies com Fabulari (Edicions SECC) o Donde las hadas no se aventuran (Apache Libros) i novel·les com la recent El señor del viento (Apache Libros). Per al 2022 prepara un llibre de relats de terror i una fantasia fosca juvenil.

Raül Maigí (Vilanova i la Geltrú, 1974) és periodista i gestor cultural. Ha desenvolupat la seva trajectòria periodística en diversos mitjans escrits, sobretot a El Punt. Postgrau en edició digital, manté una col·laboració continuada amb el món editorial. Després de ser asistent de direcció del Museu de Montserrat, actualment és tècnic de Comunicació a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Lector apassionat de literatura fantàstica des de molt jove, l’any 2010 va crear Les Rades Grises, una secció al suplement Cultura del diari Avui que després ha evolucionat fins a esdevenir un blog especialitzat de referència en fantasia i ciència-ficció en català.

Karen Madrid Ribas (Tordera, 1985) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB i exerceix de periodista als serveis informatius de Ràdio Sabadell des del 2007. A la mateixa emissora dirigeix i presenta el programa especialitzat en gènere fantàstic Quimèric, i modera un club de lectura del fantàstic a la Biblioteca Vapor Badia. Ha exercit de jurat en nombrosos concursos, entre els quals hi ha els de l’Ateneu Barcelonès i del premi Frederic Pujolar, i a certàmens cinematogràfics com el Sant Cugat Fantàstic, el Fantàstik Granollers o els premis TAC. 

·En castellà:

Laura Fernández (Terrassa, 1981) és escriptora, periodista i crítica literària i musical, i va treballar en un videoclub i va muntar una banda. És autora de sis novel·les, en una línia que defineix com si Douglas Adams hagués llegit més del compte Stella Gibbons: Bienvenidos a Welcome (Literatura Random House), Wendolin Kramer (Seix Barral), La Chica Zombie (Seix Barral), El Show de Grossman  (Aristas Martínez), Connnerland i la recent La señora Potter no es exactamente Santa Claus (les dues a Literatura Random House). Té dos fills i molts llibres de Philip K. Dick.

Cristina Jurado (Madrid, 1972) és una escriptora bilingüe de ciència-ficció, fantasia i subgèneres híbrids, a més de traductora, editora, directora de la revista SuperSonic. Ha estat la primera dona a obtenir el premi Ignotus a la millor novel·la, i ha estat guardonada en l’àmbit europeu com a promotora de la ciència-ficció. En la seva producció, amb sis Ignotus més, dos ESFS i un Guillermo de Barskerville, destaquen la novel·la curta CloroFilia (Cerbero) i el llibre de relats en anglès Alphaland (Nevsky). Recentment ha publicat Bionautas conjuntament amb Del naranja al azul a Literup.

Daniel Pérez Castrillón (Asturias, 1990) és un bibliòfil, serièfil i cinèfil sense control. Conegut a les xarxes com a @Mangrii, se centra en la ciència-ficció i la fantasia, tot i que se sent també atret per nombroses àrees culturals, entre les quals hi ha la literatura juvenil, el manga i el còmic. Llibreter de professió, administra el blog de literatura i còmics Boy with Letters, és redactor de la revista Windumanoth i col·labora ocasionalment al blog El Peso del Aire.

Susana Vallejo (Madrid, 1968) és escriptora i viu a Barcelona des de fa 26 anys. Ha publicat Carrer Berlín, 109 (Plaza & Janés), El móvil que guardaba en su interior el secreto de la chica de la camisa naranja (Ediciones B), la novel·la cyberpunk Switch in the red (Edebé) i l’assaig humorístic Madre de dragones (Minotauro). La seva tetralogia fantàstica Porta Coeli i la guanyadora del premi Edebé i de l’Ictineu L’esperit de l’últim estiu són algunes de les seves obres de més èxit publicades a Edebé. Acaba de participar en l’antologia Barcelona 2059 (Mai Més).