Augmenta l’oferta educativa pública a les Corts

Els alumnes de l’Escola Anglesola ja han estrenat el nou centre de 4.123 metres quadrats de superfície amb espais d’aprenentatge amplis i multifuncionals. Els patis tenen accés directe des del carrer per obrir-los al veïnat a les tardes, els caps de setmana o durant les vacances escolars. L’edifici s’ha dissenyat tenint en compte el model educatiu del centre.

01/03/2021 16:38 h

Ajuntament de Barcelona

La nova escola, situada al carrer de Numància, 153, té una planta baixa i quatre pisos més, dos patis i un gimnàs i està organitzada en diferents entorns d’aprenentatge amb espais oberts, transparents i versàtils on es busca aprofitar la llum natural. S’han aprofitat també dues finques patrimonials del centre històric de les Corts per integrar-les com a espais polivalents i zona d’horts. El disseny s’ha fet pensant en el projecte pedagògic del centre.

Les obres van començar l’abril de l’any 2019 i han suposat un cost d’uns sis milions d’euros, dels quals l’Ajuntament ha assumit un 20% i la Generalitat de Catalunya el 80% restant.

Ubicació definitiva

L’Escola Anglesola va obrir les portes el curs 2017-2018, i des de llavors l’alumnat havia estat de manera provisional a la masia de Can Rosés. Aquest curs, ja a la nova ubicació al carrer de Numància, s’han incorporat al projecte educatiu i la metodologia del centre els 138 alumnes de l’Escola Ausiàs March, que ha anat perdent matrícules els darrers anys a causa de l’estigmatització del centre. Ambdues comunitats educatives han treballat conjuntament per acompanyar l’alumnat i les famílies.

Aquest nou centre educatiu a les Corts suposa un pas més per incrementar l’oferta pública a la ciutat i avançar en l’equivalència entre els centres, i és un cas d’èxit en la lluita contra la segregació escolar gràcies a la implicació i l’esforç de tota la comunitat educativa.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades