Barcelona Energia: dos anys oferint energia renovable pública

L’elèctrica metropolitana pública amb energia cent per cent renovable permet estalviar en dos anys 1,3 milions d’euros en despesa energètica i 100.000 tones de diòxid de carboni a Barcelona. Barcelona Energia (BE) es va posar en marxa el 2018, en primera instància per donar subministrament a tots els equipaments municipals, i des del gener del 2019 ofereix tarifes per a tota la ciutadania. Les persones usuàries i les activitats econòmiques han pogut beneficiar-se d’un estalvi anual de 80 euros de mitjana.

18/05/2021 20:43 h

Ajuntament de Barcelona

Actualment Barcelona Energia gestiona més de 8.500 punts de llum i dona servei a 3.651 usuaris de Barcelona i l’àrea metropolitana i a 4.680 equipaments públics. A més d’oferir subministrament, la comercialitzadora elèctrica assessora tots els seus usuaris per optimitzar l’eficiència i l’estalvi energètic als seus habitatges, comerços o equipaments. Aquesta atenció personalitzada ha estat valorada amb una nota excel·lent pels usuaris.

Durant la pandèmia de la covid-19, Barcelona Energia va adaptar la tarifa elèctrica a les necessitats socioeconòmiques, va rebaixar-la un 8% de mitjana i va permetre l’ajornament del pagament del rebut de la llum del segon trimestre del 2020. L’estiu de l’any passat es van llançar tarifes pensades per a empreses, pimes, comerços i autònoms.

Més informació sobre Barcelona Energia, les tarifes, el model energètic i el foment de l’eficiència energètica i l’autoconsum a barcelonaenergia.cat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades