El BCNegra celebra la majoria d’edat

Un any més, grans figures del panorama literari nacional i internacional es reuniran a la ciutat per celebrar el BCNegra, el 18è Festival de Novel·la Negra, amb més de 120 participants i una vuitantena d’activitats programades i articulades al voltant del concepte de la doble vida, un tema recurrent en el gènere.

24/01/2023 14:42 h

Ajuntament de Barcelona

El festival BCNegra 2023 s’inaugurarà el 6 de febrer, amb l’anunci del premi Pepe Carvalho 2023, i durarà fins al 12 de febrer. El Molino i els Aribau Multicines tornaran a ser els escenaris principals del festival, si bé també s’escamparà per altres espais de la ciutat. Entre els autors i autores destacats hi trobem Leonardo Padura, Claudia Piñeiro, Ray Loriga, Dominique Manotti, Leonardo Sciascia, Youssef El Maimouni, Dolores Redondo, Juan Gómez-Jurado, Antonio Manzini, Petros Márkaris o Núria Cadenes, entre d’altres.

El festival explora les cares d’un mateix personatge

La idea del doble, de la duplicitat o de les dues (o més) cares o vides d’un mateix personatge obre un ventall infinit de possibilitats en la literatura, també en el gènere que protagonitza el festival. De fet, bona part dels escriptors i escriptores que hi participaran ho han plasmat en les seves obres. Aquesta duplicitat serà el tema central del BCNegra d’enguany. Seguint aquesta línia, el llibre, l’autor i el personatge que el festival recupera per a la present edició són L’estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde, Leonardo Sciascia i John Blacksad, respectivament.

Més enllà de la literatura

El contacte amb els autors i autores de novel·la negra a través de converses, xerrades i taules rodones és un dels grans atractius del festival. Però el BCNegra és molt més que això i la programació es completa amb itineraris per la ciutat, clubs de lectura, projeccions, exposicions, espectacles teatrals i música.

Tota la informació, a barcelona.cat/bcnegra.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia