El Pla de barris de Barcelona preveu prop de vuitanta actuacions fins al 2024

L’arribada de l’any 2022 suposa un pas endavant per al Pla de barris de Barcelona, la iniciativa municipal per eliminar les desigualtats entre els diferents barris de la ciutat. El desplegament del pla inclou 79 actuacions i un pressupost de 77 milions d’euros.

14/01/2022 12:05 h

Ajuntament de Barcelona

El Pla de barris 2021-2024 inclourà actuacions a 23 barris de Barcelona en diferents àmbits, com ara l’educació, la salut, l’habitatge, l’ocupació, la qualitat de l’espai públic, la sostenibilitat ambiental i l’emergència climàtica.

Després d’una primera etapa de treball conjunt amb el veïnat per a la definició dels projectes, les primeres obres ja estan en marxa. Es preveu que durant el 2022 se n’iniciïn més d’una quarantena.

Actuacions destacades del Pla de barris

Entre les actuacions previstes per al 2022 destaquen les següents:

  • Can Seixanta. L’actuació permetrà ubicar a les naus de planta baixa l’Espai Juvenil Kn60, al Raval. Inclourà, a més, una sala d’estudi i treball per desplegar projectes culturals, pedagògics o d’innovació tecnològica.
  • Millora de l’accessibilitat dels carrers de Llopis i dels Cirerers, a les Roquetes.
  • Transformació dels jardins de les Hortes de Sant Bertran, al Poble-sec.
  • Balcó d’equipaments a Can Peguera. La intervenció servirà per millorar la connexió i l’accessibilitat.
  • Millora de les instal·lacions del camp de futbol del Carmel. Així es potencia l’esport i l’activitat física als barris del Carmel i de Can Baró.
  • Institut Escola Rec Comtal, a la Trinitat Vella. A més de millorar-se l’equipament físic, es donarà suport al desenvolupament del projecte educatiu amb un eix singular centrat en STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques).
  • Institut Galileo Galilei i Escola Prosperitat.
  • Mirades i Coves d’en Cimany, al Carmel. L’actuació permetrà la creació de dos instituts escola.

El Pla de barris de Barcelona és una iniciativa destinada a combatre les desigualtats entre els barris de la ciutat a través de l‘aplicació de noves polítiques públiques i la implicació del veïnat en el desenvolupament de projectes dinamitzadors.