El veïnat de Sant Andreu recuperarà 4.500 m2 de les casernes per a equipaments municipals

Mémora Serveis Funeraris cedirà, de manera gratuïta i indefinida, el 75% de la seva parcel·la destinada a ús privatiu per a nous equipaments públics municipals, que es definiran conjuntament amb el veïnat. El tanatori s’ubicarà en el 25% restant de l’espai.

21/05/2021 11:47 h

Ajuntament de Barcelona

El districte de Sant Andreu recuperarà 4.500 m² de la parcel·la que el Consorci de la Zona Franca (CZF) va vendre l’abril del 2018 a Mémora Serveis Funeraris per ubicar-hi un tanatori als terrenys de les antigues casernes.

Davant el malestar generat al veïnat, el Districte va convocar una taula de treball amb entitats veïnals, el CZF i Mémora, i com a resultat d’aquestes trobades i davant les reivindicacions veïnals, Mémora ha accedit a cedir a l’Ajuntament de Barcelona, de manera gratuïta i indefinida, el 75% de la seva parcel·la.

En total es recuperarà la propietat pública de 1.426,31 m², la qual cosa equival a 4.500 m² de sostre, d’un solar que s’hauria destinat completament a ús privatiu. La cessió d’aquest sòl, valorat en 4 milions d’euros, permetrà recuperar sòl municipal per destinar-lo a la construcció de nous equipaments municipals, que hauran de consensuar-se amb el veïnat per ajustar-los a les actuals necessitats del barri com, per exemple, més habitatges dotacionals per a gent jove i baixos destinats a equipaments per al barri.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades