En marxa deu actuacions per a una ciutat més saludable i resilient davant l’emergència climàtica

Impuls cap a una ciutat més saludable i resilient davant l’emergència climàtica amb un conjunt d’actuacions en marxa que guanyaran espai per als vianants i la mobilitat sostenible i milloraran algunes infraestructures. Per desplaçar-vos per la ciutat de manera eficient planifiqueu els desplaçaments i informeu-vos de les afectacions.

23/11/2020 17:18 h

Ajuntament de Barcelona

Tots els treballs de millora de l’espai públic s’han planificat amb l’objectiu de minimitzar les afectacions a la mobilitat.

Ampliació del col·lector de la Diagonal

Els efectes de l’emergència climàtica han fet créixer la necessitat de drenatge de la ciutat. Per ampliar la capacitat del clavegueram i reduir el risc d’inundació s’ampliarà el col·lector de l’avinguda Diagonal.

A partir del 23 de novembre a la tarda:

  • Es tallarà el trànsit de la calçada central, al tram Roger de Llúria – Aragó, i es desviarà per Aragó o Mallorca en sentit Llobregat i per Rosselló o València en sentit Besòs.
  • Vuit línies d’autobús veuran afectat el seu recorregut.

Els treballs, que duraran 14 mesos, es faran de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00 hores.

Més espai per als vianants a la ronda de la Universitat

L’ampliació de voreres, la incorporació d’arbrat i la reducció de quatre a dos els carrils de circulació faran de la ronda de la Universitat un espai més amable i saludable. Les obres començaran dilluns, 23 de novembre:

  • Els treballs per transformar la via es faran prioritàriament en horari diürn i entre setmana. Per minimitzar les afectacions, es redistribuirà l’amplada dels carrils i sempre funcionaran com a mínim dos per als vehicles privats i un de bus.
  • L’actuació es farà primer a la banda de mar, i després de Nadal, a la banda de muntanya. S’acabarà el març del 2021.

Millores a la xarxa pedalable

La creació d’un carril bici al carrer d’Aragó permetrà travessar la ciutat de punta a punta en bicicleta.

  • Els treballs, que s’acabaran el gener del 2021, inclouen tallar dos carrils de circulació en horari diürn durant els caps de setmana i tres carrils de circulació en horari nocturn entre setmana.

Els nous carrils bici del passeig de la Zona Franca connectaran els barris de la Marina amb la xarxa pedalable.

  • L’actuació durarà fins al gener. Durant les pròximes setmanes es tallarà un carril de circulació per sentit entre setmana i dos els caps de setmana per poder fer les obres.

Millores a la xarxa de bus

Aquest cap de setmana s’acaba l’ampliació dels carrils bus del tram central de l’avinguda Diagonal, entre Francesc Macià i Roger de Llúria, per facilitar la circulació dels vehicles i millorar l’eficiència del servei. L’actuació ha reduït de sis a cinc els carrils de circulació.

També ha acabat la creació d’un segon carril bus a la Gran Via, entre el passeig de Gràcia i el carrer de la Marina.

Per agilitar la circulació d’autobusos a l’entrada i la sortida de la ciutat per l’avinguda Diagonal, entre el 23 de novembre i el 3 de desembre es faran treballs per:

  • Habilitar un segon carril bus en sentit Llobregat, entre Pius XII i Zona Universitària.
  • Crear un nou carril bus a l’avinguda d’Esplugues en sentit Besòs, entre el parc de Cervantes i el carrer de González Tablas.

A més, les millores d’accés a l’estació del Nord estan a punt d’acabar-se i en breu començarà l’actuació a l’estació de Sant Andreu Arenal.

Planifiqueu els viatges

Per desplaçar-vos per la ciutat de manera eficient podeu planificar els desplaçaments i comprovar quin és el millor recorregut al web barcelona.cat/mobilitat/ca, on també trobareu actualitzada la informació sobre l’estat de les afectacions a la mobilitat.