Festa del Comerç al Guinardó, el Baix Guinardó i Can Baró

Amb el record de la bona rebuda que van tenir les dues primeres Festa del Comerç, aquest dissabte 16 d’octubre se’n celebrarà la tercera, en què hi participaran els comerços del Guinardó, el Baix Guinardó i Can Baró.

13/10/2021 11:53 h

Districte Horta-Guinardó

D’11 a 20 h, al Jardins del Doctor Pla i Armengol, es viurà una jornada lúdica amb paradetes, concerts, animacions i sortejos. Una bona oportunitat d’acostar-se als comerços d’aquests barris i fer-ho en un entorn tan privilegiat com són aquests jardins, un gran pulmó verd al mig de la ciutat.

Des del març del 2020 els comerciants del Districte han passat per una situació de gran dificultat. A part de viure la pandèmia com l’ha viscut tothom, han estat al peu dels negocis donant servei a la ciutadania i alhora defensant la seva feina i la vida als barris. En moltes ocasions el contacte amb els comerços ha estat l’única relació que les persones han tingut les unes amb les altres en els dies del confinament per parlar, preguntar alguna cosa, explicar…

L’Ajuntament de Barcelona té la forta voluntat de donar suport als comerciants i per aquesta raó des del Districte Horta-Guinardó conjuntament amb les associacions i entitats de comerciants s’ha impulsat unes Festes del comerç per fer visibles els nostres comerciants, però també per oferir l’oportunitat que tant ells com els veïns i veïnes de cada barri puguin tenir una jornada de trobada i de festa. Totes les festes formen part d’un únic projecte que s’ha anomenat ‘Belluga’t pel comerç d’Horta-Guinardó’.

Gimcana entre els comerços del Guinardó

Coincidint amb la Festa del comerç i amb el fet que el dissabte 16 se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació, l’associació Comerciants del Guinardó organitza una gimcana amb un regal ben especial per a qui guanyi: un patinet elèctric.

Per participar-hi, cal entrar a les botigues associades que hi prenen part, demanar una butlleta, emplenar-la amb les dades personals i començar a jugar. A la butlleta s’haurà d’indicar els elements relacionats amb l’alimentació que es trobin a cadascuna de les botigues de la llista. Quan s’hagi completat, caldrà lliurar-la a una botiga participant abans del 16 d’octubre o el mateix dia 16 a qualsevol de les carpes de la Festa del comerç, als jardins del Doctor Pla i Armengol. El sorteig per escollir la persona guanyadora se celebrarà a les 19.30 h, en el marc de la Festa del comerç.