Mària Sánchez Ledesma, Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum

El company de Mària Sánchez, Manel Lucas, ha recollit la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a la periodista de RTVE, atorgada pel Consell Plenari el març del 2023, pocs dies després de la seva mort, en reconeixement de la seva llarga trajectòria com a periodista de l’àmbit local de Barcelona.

31/03/2023 17:43 h

Ajuntament de Barcelona

Mària Sánchez Ledesma ha estat un referent periodístic i personal per a tota la professió i per a les companyes i els companys amb qui va treballar durant els 35 anys de carrera a RTVE Catalunya.

Des del gener del 2000 va cobrir la informació municipal de Barcelona. En total va cobrir l’actualitat de cinc alcaldes, i es va guanyar el respecte i l’admiració dels representants de l’Ajuntament. La seva trajectòria destaca per la defensa de la qualitat informativa i de servei públic de la professió, sense perdre l’empatia i la generositat amb els altres, i per posar sempre el focus en l’àmbit social, els barris i les persones.

L’any 1996 va dirigir l’equip que va crear El escarabajo verde, un programa que es va avançar a la seva època, dedicat a l’ecologia i el medi ambient, que ha rebut diversos premis i que té el suport de l’audiència, amb més de 450 episodis.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades