Montserrat Forners, del Baix Guinardó, guanyador del premi Millor Pa de Pagès de Catalunya

Aquest darrer cap de setmana s’ha celebrat el concurs Millor Pa de Pagès de Catalunya a Barberà del Vallès. Entre els cinc finalistes, dos eren del districte d’Horta-Guinardó: l’Obrador dels 15 (Passeig Maragall, 209) i Montserrat Forners (C. Castillejos, 366). Finalment, aquest darrer s’ha proclamat vencedor.

20/09/2022 10:44 h

Districte Horta-Guinardó

El concurs es realitza analitzant els pans elaborats pels finalistes, que han de seguir una recepta molt concreta amb fermentacions lentes, i compta amb el distintiu d’Indicació Geogràfica Protegida validat per la Unió Europea. Un jurat de sis experts va ser l’encarregat d’analitzar minuciosament els pans dels cinc finalistes. Per escollir el pa guanyador, el jurat fa una degustació a cegues en què valora el gust, l’aroma, la cocció, el pes, el color i la conservació del pa durant 24 hores.

El guanyador d’aquesta edició ha estat en David Hernández, responsable de Montserrat Forners, situat al Baix Guinardó. Es tracta d’un negoci familiar fundat l’any 1894 per on ja han passat quatre generacions. El guardó està dotat amb un premi de 2.000 euros i una placa acreditativa com a guanyador del concurs.

Com a finalista, hem tingut també un forn del districte, l’Obrador dels 15, comerç associat a l’Eix Maragall i que funciona des de l’any 1925.

Imatges: IGP Pa de Pagès Català